Hekkensluiters van Eredivisie houden elkaar in evenwicht

In Den Haag hebben ADO en NEC elkaar op een 1-1 gelijkspel gehouden. De twee hekkensluiters blijven zodoende worstelen in de Eredivisie. De Nijmegenaren vestigden zelfs een negatief clubrecord.

Hekkensluiters van Eredivisie houden elkaar in evenwicht

In het eerste bedrijf drongen de twee ploegen af en toe aan, maar vielen geen treffers. Een knal van Jakob Jantscher was het grootste wapenfeit. De Oostenrijkse spits zag goalie Gino Coutinho redding brengen.

Tien minuten na de onderbreking werd wél gescoord. Debutant Roland Alberg zette zijn debuut luister bij met een assist. De Deen Mathias Gehrt kon al vallend raak koppen (1-0).

Met Ryan Koolwijk in de gelederen, de voormalige aanvoerder van NEC maakte na lang blessureleed zijn rentree, bogen de bezoekers de achterstand om in een remise. Christoph Hemlein kon vanaf een meter de gelijkmaker binnen koppen. Daar bleef het bij.

Zodoende is NEC na zeven duels nog altijd zonder zege. Dat gebeurde nog nooit in de Nijmeegse Eredivisiehistorie. ADO deelt de laatste plaats met NEC met slechts vier punten. De Hagenaars wonnen dit seizoen al wel een keer.

Voor ADO (op de foto Ricky van Haaren en Alireza Janhanbakhsh) was het droge weer overigens een meevaller. In het Kyocera Stadion werd het vorige duel, met Vitesse, afgelast vanwege overvloedige regenval en problemen met de afwatering. Een nieuwe afgelasting bleef uit. Voor ADO was het pas het eerste punt in eigen huis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen