Hekkensluiter nadert Verbeek en Stevens, Luhukay gelijk

Jos Luhukay is voor het zevende duel op rij zonder overwinning gebleven. De trainer van Hertha BSC zag zijn elftal een voorsprong uit handen geven: 1-1.

Hertha begon sterk aan de thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim en kwam in de elfde minuut op voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Sami Allagui raak. Uiteindelijk moest het team van trainer Luhukay echter genoegen nemen met een punt, want na een half uur krulde Eugen Polanski de bal van 25 meter achter de kansloze doelman Thomas Kraft.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Door het gelijkspel blijft Hoffenheim Hertha nipt voor op de ranglijst. Beide teams hebben 36 punten, maar omdat Hoffenheim een beter doelsaldo heeft staat die ploeg negende en Hertha tiende.

Eintracht Braunschweig – Hannover 96 3-0
VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens en 1. FC Nürnberg-coach Gertjan Verbeek moeten vrezen voor een Houdini-act van Eintracht Braunschweig. De hekkensluiter van de Bundesliga leek af te stevenen op rechtstreekse degradatie, maar Braunschweig is bezig aan een inhaalrace.

Van de laatste zeven wedstrijden verloor Braunschweig er slechts één (W2, G4, V1) en ook Hannover 96 moest aan de dadendrang van de hekkensluiter geloven. Braunschweig zegevierde dankzij doelpunten van Dominick Kumbela, Håvard Kallevik Nielsen en Jan Hochscheidt met 3-0. De achterstand van Braunschweig op nummer zeventien Nürnberg, dat onder leiding staat van Verbeek, bedraagt nog maar een punt. Stevens heeft met Stuttgart, dat vijftiende staat, een voorsprong van twee punten op de drager van de rode lantaarn.