Hekkensluiter Catania vergroot crisis bij Juventus

De druk op trainer Ciro Ferrara (foto) is verder toegenomen doordat Juventus niet wist te winnen van hekkensluiter Catania. AS Roma, Napoli en Palermo deden goede zaken in de subtop.

Juventus-Catania 1-2De vierde competitienederlaag van Juventus was een pijnlijke. Al voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter lieten de supporters van de thuisclub hun onvrede merken en de stemming werd er niet beter op door het resultaat van het duel. Tiago veroorzaakte op niet al te slimme wijze een strafschop waardoor Jorge Martinez de bezoekers verrassend op voorsprong kon brengen.

Felipe Melo werd geslachtofferd door Ferrara. De Braziliaan, bestempeld als de grootste miskoop in de Serie A, werd vervangen door Hasan Salihamidzic. Uitgerekend de invaller zorgde voor de gelijkmaker. De Bosniër scoorde na een steekpass van Diego. Daarna ging Juve op zoek naar de winnende treffer, maar het was Catania dat er met de zege vandoor ging. Mariano Izco ontsnapte na een counter en liftte de bal over doelman Alexander Manninger heen.

AS Roma-Parma 2-0Roma had voor aanvang drie punten minder dan Parma, maar de Romeinen maakten de achterstand goed door het onderlinge duel te winnen. Nicolas Burdisso zette de thuisclub in de 48ste minuut op het spoor van de overwinning door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Parma kwam die achterstand niet meer te boven. In de 87ste minuut kwamen de gasten met tien man te staan doordat Massimo Paci zijn tweede gele kaart ontving. Matteo Brighi maakte er in de laatste minuut nog 2-0 van.

Napoli-Chievo 2-0Chievo verdiende een punt op bezoek in Napoli, maar de thuisclub pakte de volle buit. Marik Hamsik benutte al in de zevende minuut een strafschop. Waar de gelijkmaker uitbleef, besliste Fabio Quagliarella in de 86ste minuut de wedstrijd. Mariano Bogliacino stuurde de spits weg met een uitstekende pass. Napoli klimt door de zege naar plaats zes.

Palermo-Siena 1-0In een duel met kansen over en weer, bleek een doelpunt van Edison Cavani beslissend. De Uruguayaan tikte vijf minuten voor het rustsignaal een voorzet van Federico Balzaretti in het doel. Palermo maakte een sprongetje naar plaats zeven in de Serie A. Siena blijft voorlaatste.

Livorno Sampdoria 3-1Sampdoria zakte van de zesde naar de achtste plaats. Antonio Cassano bezorgde de gasten uit Genua nog wel een 0-1 voorsprong, maar daarna was het de beurt aan Livorno. Nelson Rivas nam de gelijkmaker voor zijn rekening en Tomas Danilevicius werd matchwinner door in de 47ste en de 90ste minuut te scoren.

De overige wedstrijden in de Serie A werden afgelast.