Hekkensluiter AGOVV weggespeeld bij FC Volendam

FC Volendam heeft maandagavond in de Jupiler League hekkensluiter AGOVV Apeldoorn met ruime cijfers aan de kant gezet (6-1). Jack Tuyp was met drie goals de gevierde man bij de thuisploeg.

Na negen minuten opende Achmed Ahahaoui de score door mistasten in de defensie van de bezoekers. De aanvaller schoof de bal met binnenkant voet in de verre hoek. Na ruim twintig minuten kwam AGOVV door een van richting veranderd schot van Tim Receveur op gelijke hoogte.

Lang had AGOVV geen zicht op een goed resultaat. Vijf minuten na de gelijkmaker zorgde Tuyp voor de 2-1. Door Rick Kruys (hard schot onderkant lat) gingen de ploegen rusten met een 3-1 tussenstand.

Na de onderbreking liep Volendam door Tuyp (2) en Roy Bakkenes uit naar de ruime 6-1 zege. Door de behaalde punten steeg de ploeg naar de vierde plaats. AGOVV blijft hekkensluiter met slechts vier punten en al liefst dertig tegendoelpunten in tien duels.