Heitinga wint van Fer en 'RvW', Pieters passeert Krul

Reacties

De degradatiestrijd in de Premier League blijft voorzien van een Nederlands tintje. Zaterdagmiddag boekte John Heitinga opnieuw succes, dit keer ten koste van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel. Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi moeten door een nieuwe nederlaag blijven vrezen. Zorgen zijn er niet voor Erik Pieters. Wel scoorde hij tegen Tim Krul en Vurnon Anita.

Heitinga wint van Fer en 'RvW', Pieters passeert Krul

Fulham – Norwich City 1-0
De confrontatie van John Heitinga met Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel was cruciaal voor het verdere verloop van de degradatiestrijd in Engeland. Bij een nederlaag zouden de kansen van Heitinga en Fulham, waar Maarten Stekelenburg opnieuw op de bank begon, op handhaving verder slinken. Maar het tegenovergestelde gebeurde op Craven Cottage.

Nadat Van Wolfswinkel van dichtbij op Stekelenburgs vervanger David Stockdale was gestuit, zette Hugo Rodallega (foto) Fulham vijf minuten voor rust op voorsprong met een intikker. Het betekende de tweede opeenvolgende zege voor de ploeg van Felix Magath, die zijn elftal vorige week ook al langs het Aston Villa van Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi leidde.

Ricky van Wolfswinkel duikt ineen na een duel met ex-Vitessenaar Mahamadou Diarra. De voormalige spits van Vitesse was wederom niet succesvol tegen Fulham.
Ricky van Wolfswinkel duikt ineen na een duel met ex-Vitessenaar Mahamadou Diarra. De voormalige spits van Vitesse was wederom niet succesvol tegen Fulham.

Dat ook Norwich ten onder ging tegen The Cottagers, had de ploeg van de debuterende manager Neil Adams voor een groot deel aan zichzelf te wijten. De weinig efficiënte Canaries verzuimden een van de vele mogelijkheden te benutten. Van Wolfswinkel miste het vertrouwen om de uitstekend keepende Stockdale te passeren. Fer stuitte van afstand op de Engelsman.

Het resultaat is dat Heitinga en Stekelenburg nog altijd mogen hopen op handhaving. Norwich (zeventiende) heeft nog slechts twee punten meer dan de nummer achttien uit Londen. Ook Cardiff City mag nog hopen na een 1-0 zege op Southampton. De ploeg van de Noorse manager Ole Gunnar Solskjær staat negentiende maar heeft slechts een punt minder dan Fulham.

Crystal Palace - Aston Villa 1-0
Ook Ron Vlaar, Leandro Bacuna en Karim El Ahmadi mogen zich nog altijd niet helemaal veilig wanen. Zonder Bacuna in de wedstrijdselectie en met Vlaar en El Ahmadi in de basis ging Aston Villa op bezoek bij Crystal Palace met 1-0 onderuit.

Net als bij alle andere Engelse competitiewedstrijden van dit weekend hielden ook de spelers van Crystal Palace en Aston Villa een minuut stilte ter nagedachtenis aan de Hillsborough-ramp van 25 jaar geleden. Alle wedstrijden begonnen daardoor ook zeven minuten later.
Net als bij alle andere Engelse competitiewedstrijden van dit weekend hielden ook de spelers van Crystal Palace en Aston Villa een minuut stilte ter nagedachtenis aan de Hillsborough-ramp van 25 jaar geleden. Alle wedstrijden begonnen daardoor ook zeven minuten later.

En daar mocht Villa zich nog gelukkig mee prijzen, omdat Yannick Bolasie namens de thuisploeg in de tweede helft voor veel gevaar zorgde. Bovendien raakte Cameron Jerome de paal na een redding van Aston Villa-doelman Brad Guzan op een van de pogingen van Bolasie.

Een kwartier voor tijd brak Jason Puncheon op aangeven van Bolasie alsnog de ban. Het betekent dat het Nederlandse trio van The Villans nog altijd niet zeker is van een nieuw seizoen in de Premier League. Met 34 punten staat de club uit Birmingham vijftiende, met slechts vier punten meer dan Fulham. Villa heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Stoke City – Newcastle United 1-0
In tegenstelling tot enkele landgenoten hoeven Vurnon Anita, Tim Krul en Erik Pieters niet meer te vrezen voor degradatie. De confrontatie tussen het Stoke City van Pieters en het Newcastle United van Anita en Krul was gezien de kleine verschillen op de ranglijst desondanks nog wel interessant. Bij een zege zou Stoke (tiende) Newcastle (negende) tot op drie punten naderen.

Erik Pieters viert zijn eerste treffer in dienst van Stoke City. Rechts kijkt Vurnon Anita beteuterd toe.
Erik Pieters viert zijn eerste treffer in dienst van Stoke City. Rechts kijkt Vurnon Anita beteuterd toe.

Dat gebeurde uiteindelijk ook, want dankzij de eerste treffer van Pieters in Engelse dienst boekte Stoke zijn vierde thuiszege op rij. De linksback passeerde de van een knieblessure herstelde Krul, omdat zijn ogenschijnlijk als voorzet bedoelde inzet pardoes de verre kruising in zeilde. Verder vielen er geen treffers.

Dan Gosling miste namens Newcastle een dot van een kans, terwijl Peter Crouch voor Stoke de paal raakte en ook Marko Arnautovic zijn dadendrang niet zag beloond. Vurnon Anita had in de slotfase nog de gelijkmaker op zijn hoofd, maar een uitstekende voorzet van Shola Ameobi was niet aan hem besteed.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.