Heitinga: 'Ontslag Meulensteen voor mij geen probleem'

Reacties

John Heitinga is duidelijk in zijn opvatting na het ontslag van René Meulensteen bij Fulham. De dertigjarige verdediger werkte maandag zijn eerste training af onder leiding van de nieuwe manager Felix Magath en wil zich zo snel mogelijk veilig spelen.

Heitinga: 'Ontslag Meulensteen voor mij geen probleem'

'Het is vrij helder. We zitten in de gevarenzone en daar moeten we zo snel mogelijk uitkomen om in de Premier League te blijven', zegt Heitinga tegenover Sky Sports. De Nederlander werd deze winter op voorspraak van de ontslagen Meulensteen gehaald. Toch ziet hij zijn vertrek niet als een belemmering.

'Ik zou niet weten waarom', aldus Heitinga. 'Ik zal altijd alles geven voor de club en ik kijk uit naar het duel met West Bromwich Albion.' Overigens hoeft Oranje-bondscoach Louis van Gaal zich geen zorgen te maken over de fitheid van de Alphenaar. Magath staat bekend om zijn extreme trainingssessies.

Felix Magath hier met twee medicijnballen onder zijn armen. Dat belooft een zware periode te worden op Craven Cottage.
Felix Magath hier met twee medicijnballen onder zijn armen. Dat belooft een zware periode te worden op Craven Cottage.

Dat kan zijn ploeggenoot Lewis Holtby beamen. 'Ik heb nog nooit zo hard getraind als onder Magath, maar ik heb daar ook heel veel profijt van gehad', aldus Holtby over de coach met wie hij samenwerkte bij Schalke 04. Overigens werd behalve Magath ook Van Gaal aan Fulham gelinkt. 'Ik zou geen probleem gehad hebben met Van Gaal. Ik bedoel, ik heb Magath ook overleefd', zegt Holtby met een knipoog.

Potentie
De nieuwe manager van Fulham is ondanks de laatste positie op de ranglijst aangenaam verrast over het niveau van zijn selectie. 'Dit team heeft veel potentie, alleen is dat er dit seizoen nog niet uitgekomen. Ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen.'

Magath wist in het seizoen 2010/11 ook VfL Wolfsburg van degradatie te behoeden. Acht wedstrijden voor het einde van de competitie nam de inmiddels zestigjarige Duitser het stokje over van de ontslagen Steve McClaren. Wolfsburg - in 2009 nog kampioen onder Magath - bezette destijds de zeventiende plaats, maar ontliep degradatie door als vijftiende te eindigen.

Magath weet wat hem te wachten staat en is ervan overtuigd dat hij Fulham in de Premier League kan houden. 'Ja, dat kan ik. Dat heb ik in het verleden al bewezen in Duitsland en ik weet zeker dat dit ook bij Fulham mogelijk is. Daar gaan we zaterdag mee beginnen op bezoek bij West Bromwich Albion', besluit Magath.

Felix Magath pakt in 2009 de Duitse titel met VfL Wolfsburg.
Felix Magath pakt in 2009 de Duitse titel met VfL Wolfsburg.

Alleenheerser
Zijn aanwezigheid in Londen laat zich al snel voelen. Volgens Sky Sports zijn technisch directeur Alan Curbishly en veldtrainer Ray Wilkins per direct ontslagen. Door het vertrek van dit duo is het niet ondenkbaar dat Magath het complete takenpakket voor zijn rekening neemt. In het verleden combineerde hij deze functies al bij Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.