Heitinga neemt afscheid bij Everton met doelpunt

In zijn laatste wedstrijd namens Everton heeft John Heitinga gescoord. The Toffees kwamen nooit in de problemen tegen Stevenage: 0-4.

Het doelpunt van Heitinga in de 55ste minuut was fraai, wat vooral te danken was aan het voorbereidende werk van Kevin Mirallas. Met een omhaal legde de Belgische aanvaller de bal perfect klaar voor Heitinga, die van dicht bij raak kon koppen. De Nederlandse verdediger, die de overstap gaat maken naar Galatasaray, stond toen hij de 3-0 maakte pas tien minuten op het veld nadat hij in de rust Phil Jagielka had vervangen.

In de eerste helft had Everton tegen Stevenage, dat hekkensluiter is op het derde Engelse niveau, al een veilige marge genomen. Steven Naismith, die Romelu Lukaku verving in de punt van de aanval, nam met twee doelpunten voor rust de gehele productie voor zijn rekening. Magaye Gueye bepaalde de eindstand in de slotfase op 4-0. Dankzij de zege plaatst Everton zich voor de vijfde ronde van de FA Cup.