Heitinga met eigen goal aan basis zege Newcastle

Newcastle United blijft uitstekend presteren in de Premier League. De ploeg van manager Alan Pardew won in eigen huis met 2-1 van Everton en stijgt daardoor naar de tweede plaats.

Drie Nederlanders stonden bij het eerste fluitsignaal op het veld: Tim Krul aan de kant bij Newcastle, terwijl Royston Drenthe en John Heitinga maakten hun opwachting namens Everton. De laatste opende in de twaalfde minuut de score, maar deed dat in zijn eigen doel (foto onder). De verdediger werkte een voorzet van Danny Simpson ongelukkig achter zijn eigen doelman Tim Howard.

Nog binnen een half uur maakte Ryan Taylor er 2-0 van, door vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend binnen te schieten. De voorsprong was verdiend, maar op slag van rust verkleinde Everton de achterstand. Jack Rodwell kopte een hoekschop van Drenthe binnen, waardoor de bezoekers weer hoop mochten hebben op een goed resultaat in St James' Park.

Maar in de tweede helft wist Everton weinig meer te brengen. De voorsprong van Newcastle kwam geen moment in gevaar, terwijl de thuisclub naliet de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Het bleef bij 2-1, waardoor Newcastle nu 25 punten heeft uit elf wedstrijden, waardoor het de tweede plaats bezet. Manchester United heeft twee punten minder, maar nog een duel tegoed. <br /><br /> Foto: VI Images