Heitinga laat zich niet overhalen, trouwe Ronaldo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Heitinga laat zich niet overhalen, trouwe Ronaldo

'Mijn schoenen hangen heel hoog in de boom. Ik ga niet meer voetballen.'
• John Heitinga is niet van plan terug te komen op zijn beslissing om met voetbal te stoppen, ook nu Ajax door de zware blessure van Jairo Riedewald om centrale verdedigers verlegen zit. Dat zei de ex-international tijdens RTL Late Night.

'Ik wil nog twee seizoenen bij Real Madrid blijven en wat ik daarna doe, zie ik nog wel.'
• De toeschouwers in Santiago Bernabéu kunnen nog wel even van Cristiano Ronaldo genieten. De Portugese Real Madrid-vedette is nog niet klaar bij De Koninklijke, zo laat hij aan AS weten.

Will Keane scoorde maandagavond namens Manchester United Onder-21 vijf keer tegen de beloftenploeg van Norwich City en met name zijn vierde goal mocht er zijn.

• Volgens Engelse media heeft Paolo Di Canio gesolliciteerd bij Rotherham United. De heetgebakerde Italiaan wil graag weer aan de bak. Dat de vorige trainersklussen van Di Canio niet vlekkeloos verliepen, is een understatement. Bij Sunderland stond de voormalige aanvaller slechts dertien duels aan het roer en bij Swindon Town brak hij in nadat hij ontslagen was. Ook kwam het tot een handgemeen met een van zijn eigen spelers.

• Snotneus! VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn lijkt inmiddels weer te kunnen lachen om zijn aanvaring met de KNVB. De coach werd onlangs een wedstrijd geschorst door de voetbalbond na kritiek op het arbitrale kwartet. Steijn noemde de scheidsrechter onder meer 'snotneus' na een nederlaag tegen Jong PSV.

• We hopen voor Víctor Valdés niet dat hij nog in zijn proeftijd zit bij Standard Luik. De voormalige goalie van Barcelona ging in zijn derde wedstrijd in Belgische dienst behoorlijk in de fout.

• Drie jeugdspelers van Hannover 96 hadden hun vizier niet gericht op het doel van de tegenstander, maar op een plaatselijke gokhal. De talenten werden aangehouden door de politie met een valse nummerplaat op hun auto en bivakmutsen en een pistool in de bolide. De jongens gaven toe dat een roofoverval op de planning stond. Levensgevaarlijk, die jeugd van Hannover 96… (BILD)

Het klinkt vrij internationaal, maar met Club Italia heeft Thomas Hassler toch echt een Duitse club gevonden. De voormalige wereldkampioen gaat als trainer aan de slag bij de Berlijnse vereniging en toont zich behoorlijk ambitieus. 'Ik zal dag en nacht werken om deze club zo snel mogelijk naar de top te helpen.'  Met de top doelt de voormalige speler van onder meer Juventus, AS Roma en Bayern München overigens op de Derde Bundesliga. Momenteel speelt Club Italia op het achtste niveau. (Sport1.de)

• Colin Kazim-Richards is blij met zijn eerste treffer voor Celtic, laat de voormalige Feyenoorder via Instragram weten. De spits maakte op bezoek bij East Kilbride FC de 0-2 in het bekertoernooi.

• Vitesse en Yuning Zhang wensen jullie een gelukkig nieuwjaar!

Kalidou Koulibaly is geroerd door de steunbetuiging van de Napoli-fans. De verdediger was midweeks in het uitduel met Lazio nog het doelwit van racistische spreekkoren, maar kreeg zondag in Napels steun. De aanhang hield massaal afbeeldingen van Koulibaly omhoog. 'Dit was een onvergetelijk moment!', liet hij weten via Twitter en Instagram.

• Bedenk goed wat je met je laatste pond doet! Deze gokker kan in ieder geval lekker op vakantie.

'Hoog over, jammer joh, zei ik. Maar dat was een grapje, hoor. Daar konden we wel om lachen.'
• Ajacied Riechedly Bazoer en Feyenoord-middenvelder Tonny Vilhena zochten in De Klassieker de grens op. Dat ging volgens Bazoer gepaard met wat pesterijtjes. De jonge Ajacied had uiteindelijk ook het laatste woord, aangezien hij op wonderschone wijze de winnende goal maakte: 2-1. (AD)

'Ik werd er emotioneel door. Mijn familie helemaal. Mijn vader en ook mijn moeder. Die moest huilen toen ze hoorde dat duizenden supporters mij zo steunden.'
Guram Kashia mocht in het uitduel met AZ eindelijk weer eens in de basis beginnen bij Vitesse. De Georgische aanvoerder kreeg de voorbije weken de nodige steunbetuigingen van de Arnhemse aanhang, die herhaaldelijk liet blijken de verdediger graag weer in de startopstelling te zien terugkeren. Dat greep Kashia aan, erkent hij maandag. (AD)

'Zijn winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat hij overal kan spelen.'
• Volgens Kamohelo Mokotjo hoeft Hakim Ziyech zich geen zorgen te maken over zijn toekomst. De Twente-middenvelder acht zijn collega goed genoeg voor de absolute top. (De Telegraaf)

'Dat vond ik echt uniek, ik denk niet dat dat vaak op deze manier is voorgekomen.'
John Heitinga heeft genoten van zijn afscheid in De Arena. De verdediger van Ajax zette vorige week per direct een punt achter zijn loopbaan en zag zondag zijn ereronde eindigen in een erehaag van de spelers van beide ploegen. Hij genoot daar volop van. (ANP)

'Roda een vreemdelingenlegioen? Laten we eerlijk zijn, dat is het ook gewoon.'
• Roda-icoon Eric van der Luer stelt vast dat de Kerkraadse ploeg weinig Limburgers meer in de ploeg heeft. In de afgelopen transferperiode kwamen liefst acht nieuwelingen en inmiddels is de voertaal Engels. Windeieren legt het de ploeg van Darije Kalezic niet, aangezien Roda is opgeklommen tot de twaalfde plek en verlost lijkt van de ergste degradatiezorgen. (AD)

Aymeric Laporte is een van de grootste talenten van Europa. De verdediger van Bilbao laat zich evenwel niet zomaar weglokken bij de Basken. 'Ik zou op dit moment een transfer naar Barcelona afwijzen. Ik wil mijn geplande weg vervolgen. Eerst een paar jaar bij Bilbao spelen en met Frankrijk naar het EK.' (Telefoot)

• Daar zijn we weer! Via Football Leaks lekte weer een gevoelig document uit. Manchester United betaalde in de zomer van 2010 negen miljoen euro voor Bebé. De compleet mislukte aanvaller verdiende ruim een miljoen euro en ontving met het zetten van zijn handtekening nog eens een tekenbonus van 650.000 euro. Met zeven wedstrijden in totaal voor de hoofdmacht kunnen we dus met recht spreken van een lucratief avontuur voor de Portugees, die inmiddels zijn in Engeland verdiende spaarcentjes opmaakt in Spanje. Daar komt hij uit voor Rayo Vallecano.

'De beste man in De Klassieker? Kevin Blom…'
Ruud Gullit is uitermate lovend over de scheidsrechter van de confrontatie tussen Ajax en Feyenoord. (NOS)

Tjaronn Chery was zondag in het hoge noorden om afscheid te nemen van het publiek van FC Groningen. De middenvelder van Queens Park Rangers mocht ook nog even op audiëntie bij Hans Nijland en Erwin van de Looi.

• Oranje-international Bruno Martins Indi wordt vandaag 24. Gefeliciteerd!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.