Heitinga laat Van der Vaart lijden, weer verlies Dortmund

Reacties

Hertha BSC heeft zich mede dankzij John Heitinga ten koste van Hamburger SV ontworsteld aan de gevarenzone. Paul Verhaegh deed bij FC Augsburg weer van zich spreken als penaltyspecialist.

Heitinga laat Van der Vaart lijden, weer verlies Dortmund

Hertha BSC – Hamburger SV 3-0
Alle ogen waren zaterdag in Berlijn gericht op Pierre-Michel Lasogga, de spits die met Hamburger SV terugkeerde op bekend terrein. Tegen zijn voormalige club Hertha BSC kwam hij nauwelijks uit de verf. Sterker nog, hij moest toezien hoe zijn directe tegenstander John Heitinga (foto) juist wel tot scoren kwam.

De centrale verdediger van Hertha was na ruim een uur attent toen een poging van Hajimi Hosogai via de paal voor zijn voeten kwam. Van dichtbij tikte de voormalige Ajacied de bal over de lijn. Daarmee was het pleit beslecht in Berlijn in het voordeel van Hertha BSC, dat via Änis Ben-Hatira zeven minuten eerder de score had geopend.

HSV bleef een antwoord schuldig op de Berlijnse productie, die in de slotfase door Ben-Hatira nog werd uitgebreid. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart, die een minuut na de 2-0 het veld moest ruimen, blijft daardoor steken op de zestiende plaats. Het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay kan met vijf punten meer de blik naar boven richten.

Borussia Dortmund – Hannover 96 0-1
Het goede gevoel na het succes in Champions League tegen Galatasaray heeft bij Borussia Dortmund weer plaats gemaakt voor teleurstelling. De formatie van trainer Jürgen Klopp, met vijf nederlagen in de lagere regionen van de Bundesliga verzeild geraakt, verkeek zich op eigen veld op Hannover 96.

Vooral het benutten van de kansen kostte BVB veel moeite. Dat kwam de thuisploeg duur te staan, want Hannover 96 deed dat na ruim een uur wel. Hiroshi Kiyotake schoot de bal over de vijfmansmuur in het Dortmund-doel. Het bleek de enige treffer in het Signal Iduna Park.

De gelukshirts van de Champions League, voor de gelegenheid ook tegen Hannover 96 aangetrokken, blijken zodoende in de Bundesliga hun werking niet te hebben. Borussia Dortmund zakte door de nederlaag naar de vijftiende plaats.

FC Augsburg – SC Freiburg 2-0
Paul Verhaegh (foto onder) heeft zijn persoonlijke recordtotaal van afgelopen seizoen al geëvenaard dankzij zijn benutte strafschop tegen SC Freiburg. Voor de penaltyspecialist van FC Augsburg was het zijn derde succes deze jaargang vanaf elf meter. Dit keer mocht hij al na elf minuten aanleggen na een overtreding op voormalig Heraclied Ragnar Klavan.

Net als tegen Werder Bremen en Hertha BSC droeg de productie van Verhaegh bij aan de zege op SC Freiburg, dat na 66 minuten de hoop op een positief resultaat zag vervliegen na de 2-0 van Halil Altintop.

Overige uitslagen:
1899 Hoffenheim – SC Paderborn 1-0
Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart 4-5

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.