Heitinga en Everton verslaan Spurs met Van der Vaart

Tottenham Hotspur heeft zaterdag belangrijke punten verloren op bezoek bij Everton. Een treffer van Nikica Jelavic was voldoende voor de overwinning van The Toffees (1-0). Het verlies was voor Tottenham de derde nederlaag in de Premier League op rij.

Tottenham speelde een slechte eerste helft, waardoor de thuisploeg verdiend op voorsprong kwam. Een schot van Jelavic, op aangeven van Leon Osman, betekende het enige doelpunt van de wedstrijd voor het team van John Heitinga, die overigens de gehele wedstrijd speelde.

Vervolgens deed de ploeg van Rafael van der Vaart, die pas in de 69ste minuut zijn entree maakte op Goodison Park, opvallend weinig om de score gelijk te trekken. Ook in de tweede helft kwamen The Spurs niet tot scoren toe.

Door de nederlaag is de spanning om de derde plaats weer terug. Arsenal staat vier punten achter op rivaal Tottenham, maar werkt maandag een duel met Newcastle United af. Everton stijgt naar de negende plaats. Foto's: VI Images