Heitinga en Beerens brengen Stevens verder in het nauw

Reacties

Roy Beerens en John Heitinga hebben met Hertha BSC het dreigende afscheid van Huub Stevens als trainer van VfB Stuttgart dichterbij gebracht (0-0).

Heitinga en Beerens brengen Stevens verder in het nauw

Stevens had een overwinning nodig als adequaat antwoord op de onrust over zijn positie. In Duitse media werd geopperd dat er in Alexander Zorninger al een vervanger klaar staat om de Nederlander af te lossen in de hoop het vege lijf te redden.

Het resultaat tegen Hertha BSC biedt weinig soelaas voor Stevens. Want door het doelpuntloze gelijkspel blijft Stuttgart laatste in de Bundesliga en moet het vrezen dat de concurrentie later dit weekend misschien verder afstand neemt.

VfB Stuttgart had duidelijk meer balbezit (zeventig procent) en ondernam ook twee keer zoveel doelpogingen als Hertha BSC (14 tegen 7). Maar deze statistieken waren een doekje voor het bloeden omdat het ging om de noodzakelijke drie punten. Ook de in ere herstelde spits Vedad Ibisevic kon als invaller de Stuttgarter productie niet op gang krijgen.

Hertha BSC bleef relatief eenvoudig op de been. Opvallend was de basisplaats voor Heitinga, die met Beerens (foto) de Nederlandse afvaardiging op het veld vormde. De 87-voudig Oranje-international kwam na vier maanden aan de zijlijn voor de eerste keer weer aan de aftrap bij de Berlijnse formatie. Na 45 minuten was hij klaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.