Heitinga draaft op in Jupiler League: 'Wilde gewoon spelen'

Reacties

John Heitinga heeft zijn eerste officiële wedstrijd sinds zijn terugkeer op Nederlandse bodem afgewerkt in de Jupiler League. De verdediger speelde met Jong Ajax met 0-0 gelijk tegen FC Eindhoven.

Heitinga draaft op in Jupiler League: 'Wilde gewoon spelen'

Heitinga had zich zijn rentree bij Ajax wellicht wat anders voorgesteld. De 87-voudige international vond zichzelf maandagavond terug op het hoofdveld van jeugdcomplex De Toekomst, waar Jong Ajax het opnam tegen FC Eindhoven. 'Ik wilde gewoon negentig minuten spelen, dat had ik al aangegeven bij de technische staf', aldus de routinier op de clubsite.

'Het is belangrijk dat je minuten in de benen krijgt. Dan maakt het in principe niet uit waar je dat doet, of het nu de Jupiler League, Primera División of Bundesliga is', vertelde de ervaren kracht na afloop. Het tweede elftal van de Amsterdammers hield met Heitinga in het hart van de defensie de nul, maar kwam zelf ook niet tot scoren waardoor een doelpuntloos gelijkspel het resultaat was.

Versterking
Voor trainer Andries Ulderink was Heitinga maandagavond een welkome versterking. 'We zijn verdedigend eigenlijk niet in de problemen gekomen. Hij wint zijn duels en is tactisch enorm slim. John is een groepsdier en dat was hij ook bij Jong Ajax. Daarom is hij een meerwaarde voor onze groep', analyseerde de coach.

Hoofdtrainer Frank de Boer gunde de teruggekeerde verdediger nog geen minuten in het eerste elftal in officiële wedstrijden. Donderdag wacht voor de 31-jarige Heitinga een volgende mogelijkheid om in actie te komen, dan is Jablonec FK de tegenstander in de play-offs voor de groepsfase van de Europa League. 'Het zou zomaar kunnen dat ik dan speel, het kan snel gaan in de voetballerij', besluit de Jupiler League-debutant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.