Heitinga: 'De kans dat ik vertrek is groot'

Ajax dient rekening te houden met een vertrek van John Heitinga. De 24-jarige verdediger spreekt in Het Parool de verwachting uit na de zomer de belangen van een andere club te dienen.

'De kans is groot dat ik na dit seizoen vertrek, maar ik weet niet naar welke club', aldus Heitinga. 'Maar ik maak het seizoen af bij Ajax. Door het afscheid van Jaap Stam en de blessures van Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel ben ik op dit moment de enige centrale verdediger van Ajax.'

Komende zomer denkt de international de stap naar het buitenland te kunnen zetten. Heitinga ligt bij Ajax nog vast tot de zomer van 2011, maar in zijn contract met de Amsterdammers is een gelimiteerde transfersom opgenomen. Atlético Madrid dingt serieus naar de hand van Heitinga. Ajax heeft al een bod op de verdediger afgeslagen.

'Het is een mooie club die vorig seizoen veel goede spelers heeft gekocht', gaat Heitinga in op de Madrileense interesse. 'Atlético krijgt een nieuw stadion, heb ik gegoogled. Ik hoor van Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy goede verhalen over de stad Madrid.'

'Ik denk dat er met uitzondering van Ger Senden van Roda JC in de Eredivisie op dit moment geen enkele speler is die langer bij een en dezelfde club speelt als ik', zet Heitinga zijn argument te vertrekken kracht bij. De verdediger is al sinds zijn zevende actief voor de Amsterdamse club. Hij heeft er inmiddels 130 wedstrijden in het eerste elftal op zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen