Heitinga: 'Ajax met mijn ervaring verder helpen'

Reacties

John Heitinga is verguld door zijn terugkeer bij Ajax. Zeven jaar na zijn vertrek bij de Amsterdammers is hij weer terug op het oude nest.

Heitinga: 'Ajax met mijn ervaring verder helpen'

En dat voelt heerlijk, laat de door Ajax opgeleide Heitinga weten. 'Dit voelt écht als thuiskomen. Super goed om hier weer te zijn. Ik ben blij dat alles de afgelopen dagen is rondgekomen', zegt hij op de website van Wasserman, zijn management.

Het is allerminst zeker dat Heitinga zomaar een basisplaats opeist bij Ajax, want met international Joël Veltman heeft hij een geduchte concurrent voor de plek van rechter centrale verdediger. De Alphenaar rekent er desalniettemin op dat hij van waarde zal zijn.

'Ik hoop dat ik volgend seizoen, met mijn ervaring, de club en het team verder kan helpen', verklaart hij. Heitinga is naar eigen zeggen topfit: 'Ik heb in de vakantie wel het een en ander gedaan. Ik ga mijn stinkende best doen. Verder ga ik proberen de spelers zowel binnen als buiten het veld te helpen met mijn bagage uit de grote Europese competities. Ik hoop dat ik een belangrijke schakel word.'

Heitinga is afkomstig van Hertha BSC, waar hij ondanks een doorlopend contract transfervrij mocht vertrekken. Eerder kwam hij uit voor Fulham, Everton en Atlético Madrid. Daarnaast speelt hij 87 interlands.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.