Heilige voetbalgrond te koop, Bale scoort driepunters

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Heilige voetbalgrond te koop, Bale scoort driepunters

Voetballiefhebbers opgelet! Vijftig procent van de aandelen van De Arena Fonte Nova zijn te koop gezet. Juist ja, het stadion waarin op 13 juni 2014 zich de Wraak van Salvador voltrok. Het decor van de onvergetelijke 5-1 overwinning van het Nederlands elftal op Spanje is sinds afgelopen weekend niet meer in gebruik, nadat de Braziliaanse club Bahia ervoor koos terug te keren naar het oude stadion. En dus wil eigenaar Grupo OAS ervan af. Wellicht dat er in Nederland iemand nog wat geld over heeft? Het gaat immers wel om heilige voetbalgrond...

Als Man van Honderd Miljoen kan het niet anders of Gareth Bale moet gezegend zijn met uitzonderlijke kwaliteiten. Daar weten we inmiddels alles van. Zo kreeg hij al eens complimenten van honderdmetersprinter Usain Bolt voor zijn indrukwekkende rush in de Copa del Rey-finale van vorig seizoen tegen Barcelona (2-1). Binnenkort stromen er in Madrid wellicht ook aanbiedingen uit de NBA binnen. Uit onderstaande video blijkt immers dat de Welshman behalve voetballen en keihard rennen ook nog eens kan basketballen. De Welshman schudt de ene na de andere driepunter uit zijn mouw.

'Ik werd gedekt door Wayne Rooney!'
• Marko Valdifiori
is 28 jaar oud en speelde al 245 wedstrijden voor Empoli, sinds dit seizoen weer te bewonderen in de Serie A. Dinsdag kwam het hoogtepunt voor de Italiaanse middenvelder: zijn debuut voor de nationale ploeg. En dat was om van te dromen, want hij werd bewaakt door niemand minder dan Rooney. 'Dat was hem overduidelijk verteld door Roy Hodgson, en dat is toch wel opmerkelijk. Het was een geweldige avond, al had ik de nacht ervoor nauwelijks geslapen. De adrenaline gierde door mijn lichaam.'

Scoren doet Zlatan Ibrahimovic altijd en overal. Zo ook dinsdagavond in de oefeninterland tegen Iran (3-1) in de Friends Arena in Solna (zie hieronder voor de beelden). Maar misschien nog wel opmerkelijker is dat juist na die interland van gisteravond Javad Nekounam er de brui aan gaf als Iraans international. De 34-jarige middenvelder doet dat met een staat van dienst om je vingers bij af te likken: 151 caps en 39 goals. En nummer 39 viel in Zweden, uit een strafschop.

'Na afloop van een training ga ik het liefst naar huis'
• Lex Immers
doet in gesprek met Feyenoord Magazine zijn best van een imagoprobleem af te komen. Hij is juist helemaal geen Haagse druktemaker. 'Voordat John Goossens en ik ploeggenoten werden, zag hij mij als een of andere mafkees met een grote bek. Zomaar twee voorbeelden van vooroordelen waarmee ik regelmatig te maken krijg, vooral als gevolg van mijn afkomst.'

• PSV-middenvelder Andrés Guardado heeft het uitstekend naar zijn zin in Nederland, want nog geen 24 uur na de geboorte van zijn zoon werd deze ingeschreven bij een Knegselse vijfdeklasser.

'Alle fans hebben een hekel aan hem, maar ze hadden allemaal graag gezien dat hij hier zat.'
• José Anigo was vorig seizoen trainer van Olympique Marseille en ervaarde toen dat Zlatan Ibrahimovic niet geliefd is bij die club, maar de fans zouden maar wat graag hebben dat de spits van Paris Saint-Germain voor de Zuid-Fransen zou spelen. (Le10Sport)

'Als een doelman als Petr Cech dan in de zomer beschikbaar is, zou hij een groot doelwit moeten zijn voor Arsenal.'
• Aan het woord is Carlo Cudicini, die bijna tien jaar onder contract stond bij Chelsea. De Italiaanse keeper weet dat Petr Cech niet kan rekenen op een basisplaats bij de Londense club en vindt dat Arsenal een poging zou moeten doen hem in te lijven. (talkSPORT)

• Op bezoek bij Italië debuteerde Ryan Mason in het nationale team van Engeland en in het kwartier dat hij meedeed, evenaarde hij Jack Wilshere al.

• Opnieuw naar Mason, die wel een heel opvallende tatoeage op zijn arm heeft...

'Spelers als Robben en ik vind je niet zo snel meer.'
• Bayern München zou belangstelling hebben voor Kevin de Bruyne (VfL Wolfsburg), maar Franck Ribéry ziet Eden Hazard (Chelsea) eigenlijk meer zitten als zijn opvolger. Al beseft de Fransman dat het lastig zal zijn om in de voetsporen van hem en Arjen Robben te treden. (Bild)

• Dankzij een rake vrije trap van Brek Shea kwam de Verenigde Staten dinsdagavond op voorsprong tijdens het oefenduel met Zwitserland. Op de tribune een fan die het allemaal niet kon geloven.

'Als ik bondscoach zou zijn, zou ik Willems als een van de eerste spelers op het wedstrijdformulier zetten.'
• Als het aan Youri Mulder ligt, heeft Jetro Willems zijn laatste interland voor Oranje nog niet gespeeld. De analyticus, en assistent-trainer van FC Twente, is gecharmeerd van de linksback. (NOS)

• Nederland won dinsdag verrassend de vriendschappelijke interland tegen Spanje en Memphis Depay en Stefan de Vrij lieten zich tegen de regerend Europees kampioen zien. Beiden imiteerden Zinedine Zidane.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.