Heerlijke solo Mkhitaryan hoogtepunt bij zege United

Manchester United was door de nederlaag van Feyenoord tegen Fenerbahçe al zeker de volgende ronde, maar bleef door een 0-2 overwinning op Zorya Luhansk in het kielzog van de Turkse nummer één in Groep A.

Memphis Depay zat niet bij de selectie van United, waar Daley Blind als linksback de hele wedstrijd speelde. Het spel van Manchester United was in Oekraïne niet om over naar huis te schrijven, maar de opgeleefde Henrikh Mkhitaryan zorgde ervoor dat er toch nog wat te genieten viel.

De Armeniër kreeg een basisplaats als linksbuiten en liet drie minuten na rust zijn klasse zien. Mkhitaryan begon net over de middenlijn aan een dribbel en had, na enkele fraaie passeerbewegingen eenmaal aangekomen in het strafschopgebied van Zorya, ook nog een prima schuiver in huis: 0-1.

Het doelpunt bleek voor United geen aanleiding om het tempo te verhogen en op zoek te gaan naar meer goals. Toch werd het vlak voor tijd, met Timothy Fosu-Mensah als invaller op het veld, nog 0-2. Paul Pogba zette Zlatan Ibrahimovic alleen voor de keeper en de Zweedse spits bleef op de erbarmelijke grasmat in Odessa ijzig koel.

De plaatsing voor de tweede ronde van de Europa League is een welkome opsteker voor United. De ploeg van manager José Mourinho presteert in de Premier League met een zesde plaats immers teleurstellend.