Heerenveen-trainer Jans: 'Steppe keept tegen PSV'

Kenny Steppe verdedigt volgende week zaterdag, mits hij fit blijft, het doel van SC Heerenveen in de eerste competitiewedstrijd tegen PSV. Trainer Ron Jans maakte na het oefenduel met Real Mallorca (4-0 winst) bekend dat de Belg voorlopig zijn eerste keus is.

Heerenveen-trainer Jans: 'Steppe keept tegen PSV'

De Friezen hadden de Deen Kevin Stuhr-Ellegaard (Randers FC) afgelopen week op proef, maar Jans besloot de stagiair tegen de Spaanse opponent geen speelminuten te gunnen.'Kenny keept tegen PSV, dus had het geen zin om nu wat te proberen', vertelde de Heerenveen-trainer na afloop van het oefenduel.

Na de knieblessure van Brian Vandenbussche is Heerenveen op zoek naar een doelman om de tijdige keepersvacature mee in te vullen. De Belgische eerste doelman scheurde tijdens het trainingskamp op Terschelling de voorste kruisband in zijn linkerknie. Vandenbussche ondergaat vrijdag in Rotterdam de noodzakelijke operatie. Na enkele weken rust begint zijn revalidatie, die enkele maanden in beslag neemt.

Stuhr-Ellegaard stond voor zijn periode bij het Deense Randers FC onder de lat bij Manchester City, Blackpool en Hertha BSC. Of de proefspeler ook na zijn proefperiode in Heerenveen mag blijven, beslist Jans later. Stuhr-Ellegaard krijgt dinsdag in een duel van het beloftenteam wel speeltijd.

Heerenveen zette vrijdagavond enigszins verrassend het Spaanse Mallorca met ruime cijfers opzij. Jans was tevreden met het spel van zijn ploeg, maar waakt voor hoogmoed. 'We moeten oppassen dat we door dit resultaat onszelf tegen PSV niet meteen tot favoriet bombarderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen