Heerenveen-sterkhouder Schaars mist weerzien met PSV

Reacties

SC Heerenveen moet het voorlopig zonder Stijn Schaars doen. De routinier heeft last van irritatie aan zijn enkel en staat enkele weken aan de kant. De middenvelder mist daardoor het weerzien met zijn oude werkgever PSV.

Heerenveen-sterkhouder Schaars mist weerzien met PSV

De 33-jarige controleur was een van de absolute sterkhouders bij de Friezen in de succesvolle eerste seizoenshelft, die de club op een knappe vierde plaats afsloot. Het leverde Schaars zelfs een oproep voor het Nederlands elftal op. In het vriendschappelijke duel met België (1-1) moest hij echter na vijftien minuten de strijd al staken wegens een kuitblessure. In december keerde hij terug bij Heerenveen en speelde hij mee tegen Excelsior en Willem II.

De club maakte eerder al bekend dat Schaars de hervatting van de Eredivisie tegen ADO Den Haag zaterdagavond (18.30 uur) aan zich voorbij moet laten gaan. Nu blijkt dat de middenvelder ook een week later tegen PSV niet van de partij is. Schaars stond van 2013 tot 2016 onder contract in Eindhoven.

Het KNVB-bekerduel met AZ (eveneens een oude werkgever van Schaars) van 25 januari en De Derby van het Noorden tegen FC Groningen op 29 januari staan ook op de tocht. Voor de winterstop was Younes Namli de vervanger van Schaars bij Heerenveen, waar Real Madrid-huurling Martin Ødegaard tegen ADO op de reservebank begint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.