Heerenveen zit Willem II dwars in jacht op play-offs

Reacties

Willem II heeft in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen verzuimd om voor het eerst sinds vier duels weer eens te winnen. Toen Bruno Andrade (foto) eindelijk een van de vele mogelijkheden benutte, was het vrijwel meteen weer gelijk: 1-1. Het kostte de Tilburgers dure punten in de strijd om play-offs.

Heerenveen zit Willem II dwars in jacht op play-offs

Heerenveen boekte de laatste weken tegen AZ (5-2) en Heracles Almelo (1-4) nog spectaculaire zeges, maar de zo makkelijk scorende aanvallers van de Friezen kwamen er zaterdagavond nauwelijks aan te pas. In de jacht op een ticket voor de play-offs was het Willem II dat de beste kansen kreeg, maar de spitsen van de Tricolores hadden op hun beurt grote moeite het net te vinden.

Vooral Samuel Armenteros liet het twee keer afweten. De Zweedse aanvaller mocht zowel voor als na rust alleen af op Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt, maar twee keer kreeg hij de bal niet langs zijn landgenoot. Omdat Bruno Andrade het voorbeeld van zijn collega-spits volgde door in de eerste helft in kansrijke positie naast te koppen, leek een 0-0 in de maak.

Kostas Lamprou houdt Mark Uth van scoren af. Tien minuten voor tijd was het wel raak.
Kostas Lamprou houdt Mark Uth van scoren af. Tien minuten voor tijd was het wel raak.

In het laatste kwartier kregen de Tilburgers dan toch loon naar werken. Juist in een fase toen Heerenveen het heft meer in handen nam en met Henk Veerman een extra spits had ingebracht, scoorde Bruno Andrade. De Braziliaan, die even daarvoor al de binnenkant van de kruising had geraakt met een knap schot, lepelde de bal over Nordfeldt heen: 0-1.

De eerste zege sinds 21 maart leverde het niet op. Willem II was amper klaar met juichen, of Mark Uth had de gelijkmaker al hard onder Kostas Lamprou door geschoten. De Duitse clubtopscorer fungeerde de laatste weken juist vooral als aangever, maar sloeg nu ijskoud toe uit een steekpass van Sam Larsson. Vlak voor de 0-1 van Bruno Andrade had Uth, goed voor vijftien goals, nog een opgelegde kans gemist.

Dat de aanvallers aan beide kanten uiteindelijk toch op stoom kwamen, levert vooral Willem II maar weinig op. De ploeg van trainer Jurgen Streppel had in de race om de achtste plaats (die recht geeft op play-offs als PEC Zwolle de beker wint) drie punten nodig om het gat met FC Groningen te dichten. Dat heeft nu twee punten meer en nog een duel tegoed. Heerenveen is met 49 punten en de zesde plaats al vrijwel zeker van deelname aan de barrageduels om Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.