Heerenveen worstelt en komt boven tegen Willem II

SC Heerenveen was in eigen stadion de betere ploeg tegen Willem II, maar de Friezen keken twee keer tegen een achterstand aan. In het laatste kwartier sloeg Heerenveen toch nog ongenadig toe: 4-2.

In de eerste helft had er nog op geen enkele manier de schijn van dat er zes doelpunten zouden gaan vallen in het Abe Lenstra Stadion. Zowel Heerenveen als Willem II speelde erg matig. De wedstrijd ontvlamde pas in de tweede helft. In de 47ste minuut kreeg Frank Demouge per toeval de bal voor zijn voeten en de spits schoot gedecideerd de 0-1 binnen.

Heerenveen trok na de achterstand nog nadrukkelijker ten aanval. Dat resulteerde in de 56ste minuut in de gelijkmaker. Kristian Bak Nielsen bracht de bal koppend voor het doel en Michel Breuer plaatste de bal keurig met zijn hoofd in het doel. Na de 1-1 hield Maikel Aerts Willem II een paar keer knap op de been. Het ongeloof bij Heerenveen was dan ook groot toen de gasten opnieuw op voorsprong kwamen. Marciano Bruma behield het overzicht en stelde Stefan Nijland in staat Willem II op 1-2 te zetten. De Tilburgse club kon opnieuw niet lang genieten van de voorsprong. Het ging zelfs helemaal mis met de ploeg van trainer Alfons Groenendijk.

In de 77ste minuut bezorgde Gerald Sibon, die de geblesseerde geraakte Michal Papadopulos (foto midden) was komen vervangen de bal bij de eveneens ingevallen Paulo Henrique. De Braziliaan leek terug te komen uit buitenspelpositie, maar zijn treffer werd goedgekeurd. Een minuut later was het zelfs al 3-2 toen Hernán Losada koel afrondde na een pass van Christian Grindheim.

De gifbeker was daarmee nog niet leeg voor Willem II. Marlon Pereira moest een veel te korte terugspeelbal herstellen ten koste van een rode kaart. Henrique bepaalde de eindstand tegen tien man op 4-2. Heerenveen slaat door de zege een gat van zes punten met Willem II.