Heerenveen wervelt weer en verslaat slordig NAC

Na vier wedstrijden zonder zege lukte het SC Heerenveen weer eens te winnen. De ploeg van coach Gertjan Verbeek wervelde bij vlagen en won met 3-0 van NAC Breda, dat juist de laatste vier uitduels in winst had omgezet.

Heerenveen was de ploeg die het spel bepaalde in het Abe Lenstra Stadion. De Friezen zochten de aanval, de bezoekers uit Breda probeerden tegen te houden en razendsnel de counter te zoeken. Het leverde beide elftallen een aantal kansen op, waarmee Heerenveen beter omsprong dan NAC.

Na kopkansen voor Gerald Sibon, Michael Bradley en Danijel Pranjic en een uithaal van Sibon sloeg Heerenveen toe in de 32ste minuut. Sibon kopte de bal voor het doel na een hoekschop van Pranjic, waarna de bal ietwat gelukkig via verdediger Patrick Mtliga in het doel verdween.

Roy Beerens Tien minuten later tekende Miralem Sulejmani (foto boven) voor de 2-0. Pranjic stuurde de snelle Serviër weg en alleen voor doelman Jelle ten Rouwelaar bleef de spits koel. Sulejmani zorgde ook voor de beslissing, door in de tachtigste minuut opnieuw koel te blijven, ditmaal na een fraaie steekpass van Sibon.

NAC had na de 2-0 van Heerenveen ook enkele goede kansen, maar met name Matthew Amoah prutste in de afronding. De Ghanese spits had drie, vier keer een goede gelegenheid te scoren, maar verzuimde toe te slaan.

NAC blijft derde met vijftig punten, Heerenveen heeft 48 punten en bezet de zesde plaats met evenveel punten als nummer vijf Feyenoord.