Heerenveen vierde na sterke comeback tegen Twente

SC Heerenveen heeft in Twente opnieuw een 2-0 achterstand omgebogen in een 4-3 overwinning. De Friezen boekten een belangrijke zege op FC Twente in de strijd om directe plaatsing voor de voorrondes van de Europa League. Afgelopen zaterdag presteerde Heerenveen hetzelfde toen op het Almelose kunstgras met 4-2 van Heracles gewonnen werd.

FC Twente begon sterk aan het duel met Heerenveen. Het drong de Friezen terug op eigen helft en vond al na vijf minuten een gat in de defensie van Heerenveen. Rechtsback Roberto Rosales kon ongehinderd voorgeven en vond bij de tweede paal de mee opgekomen Peter Wisgerhof. Doelman Kristoffer Nordfeldt kon zijn schot nog keren, maar kon niets meer uitrichten tegen de met het hoofd binnen geknikte rebound van Luuk de Jong.

Een kwartier later was de tandem Rosales-De Jong opnieuw succesvol. De Oranje-international kopte een afgemeten voorzet van de Venezolaan van dichtbij tegen de touwen. Het was de 25ste competitietreffer van De Jong dit seizoen.

Heerenveen beschikt dit seizoen met Bas Dost over de topscorer van de Eredivisie en ook op bezoek bij Twente deed Dost weer van zich spreken. Tien minuten voor rust kon hij eenvoudig weglopen uit de rug van Peter Wisgerhof en een uittrap van doelman Nordfeldt in ontvangst nemen. Dost aarzelde vervolgens geen moment en joeg de aansluitingstreffer achter Twente-doelman Nikolay Mihaylov.

Na rust kwam Heerenveen langszij door een schitterend doelpunt van Oussama Assaidi, die vanaf links naar binnen dribbelde en Mihaylov in de korte hoek verraste met een kiezelhard schot.

In de slotfase trokken de Friezen het duel nog naar zich toe. Filip Djuricic vond Luciano Narsingh met een passje achter het standbeen, waarna de aanvaller vanuit een lastige hoek de 3-2 binnenschoof. Vlak daarna liet Assaidi de hele Twente-verdediging naar adem happen door al slalommend het zestienmetergebied in te dribbelen en de bal buiten het bereik van Mihaylov in de hoek te plaatsen.

De zege van Heerenveen betekent dat de Friezen opschuiven naar plaats vier, omdat ook AZ op bezoek bij NEC punten liet liggen (1-1). De achterstand op nummer twee Feyenoord bedraagt drie punten. PSV heeft twee punten meer. FC Twente (zesde) kan alleen AZ nog bijhalen, dat twee punten meer heeft. Heerenveen is daardoor zeker van plaats vijf. Foto: VI Images