Heerenveen versterkt zich met middenvelder Kums

Sven Kums zal komend seizoen de selectie van SC Heerenveen versterken. De 23-jarige middenvelder komt voor een transferbedrag van ongeveer een half miljoen euro over van KV Kortrijk waar hij al vier jaar een vaste waarde is. De voormalig Belgisch jeugdinternational tekende een contract voor vier seizoen in het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen versterkt zich met middenvelder Kums

De middenvelder kende zijn voetbalopleiding bij Anderlecht maar in Brussel slaagde hij er niet in door te dringen tot de hoofdmacht. Anderlecht besloot hem daarom te verhuren aan eerst Lierse SK en vervolgens KV Kortrijk dat hem na een half jaar huur definitief overnam.

In België staat Kums bekend als een slimme middenvelder die op links en rechts uit de voeten kan. Opvallend is dat de middenvelder jaarlijks progressie boekt in zowel technisch als tactisch opzicht. De enige twijfel is zijn fysiek, maar dat wordt gecompenseerd door zijn spelintelligentie, zodat Kums zelden te betrappen is op balverlies. Bondscoach Georges Leekens volgt de middenvelder al langer op de voet. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's