Heerenveen verlost Te Vrede van Feyenoord-bank

Reacties

Mitchell Te Vrede is de nieuwe spits van SC Heerenveen. Hij komt over van Feyenoord, waar hij op een zijspoor beland was.

Heerenveen verlost Te Vrede van Feyenoord-bank

Te Vrede (24) werd deze zomer ook gelinkt aan NAC Breda en ADO Den Haag, maar Friesland is dus zijn bestemming. De spits is met Heerenveen een tweejarig contract overeengekomen, met een optie op nog een jaar. In het Abe Lenstra Stadion vult Te Vrede het gat op dat ontstond na het vertrek van Mark Uth naar 1899 Hoffenheim.

'Dit is een mooie stap voor Mitchell', reageert Feyenoord-directeur Martin van Geel op de transfer. 'De afgelopen jaren heeft hij zich hier een goede en leergierige prof getoond. Het is voor hem belangrijk dat hij veel wedstrijden gaat spelen en die kans krijgt hij bij Heerenveen.'

Te Vrede speelde in totaal 35 competitieduels voor Feyenoord, waarin hij elf keer scoorde. In Rotterdam raakte hij overbodig na de komst van Michiel Kramer, terwijl trainer Giovanni van Bronckhorst voor de spitspositie ook nog de beschikking heeft over Colin Kazim-Richards, Dirk Kuijt en Anass Achahbar.

Eerder kwam Te Vrede uit namens Excelsior en AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.