Heerenveen vergeet tegen RKC te scoren

Op het spel van SC Heerenveen in het duel met RKC Waalwijk viel zaterdag maar weinig af te dingen. Op het scorend vermogen van de Friezen deste meer. De uiteindelijke 1-0 was daardoor maar een zwakke afspiegeling van de daadwerkelijke krachts- en kansenverhouding in het Abe Lenstrstadion.

Heerenveen vergeet tegen RKC te scoren

Vooral voor de pauze gaf de ploeg van trainer Foppe de Haan in het eigen stadion de toon aan. De ploeg speelde beter dan het ietwat matte RKC Waalwijk en kreeg bovendien kansen om het overwicht in de score tot uitdrukking te brengen.

Maar aan die afronding schortte het bij de Friezen. Zo waren Marcel Seip en Stefan Selakovic dichtbij de openingstreffer en had RKC-doelman Sinouh goed het oog erin toen Serginho Greene tegen zijn ploeggenoot Teixeira opschoot, waardoor de bal bijna in het eigen doel caramboleerde.

De 1-0 viel dan ook pas een minuut voor de pauze. Het voorbereidende werk was van Gerald Sibon, die de bal bij schaduwspits Richard Knopper bezorde. Via een prachtige dropkick knalde de voormalige Ajacied zijn ploeg aan de leiding.

Na de pauze was het beeld niet veel anders. Nu was het vooral Antonio Correia die het publiek op de bank kreeg. De aanvaller had prachtig acties in petto en kreeg bovendien enkele fraaie kansen. Scoren zat er voor hem echter niet in. Zoals heel SC Heerenveen, noch RKC Waalwijk, ondanks het inbrengen van invaller/topscorer Iwan redan door trainer Martin Jol, het doel van de tegenstander niet konden vinden.

'Ik vind dat SC Heerenveen nu op de plaats staat waar het eigenlijk hoort te staan', vond Richard Knopper na de zege op concurrent RKC Waalwijk. 'We staan nu vijfde en Heerenveen hoort bij de beste vijf van Nederland.' RKC'er Marc van Hintum was vooral teleurgesteld: 'We stonden goed vanavond, maar we waren voorin vooral te krachteloos.'

Bekijk hier al onze video's