Heerenveen raakt Nordfeldt kwijt aan Swansea City

Reacties

Kristoffer Nordfeldt vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. Swansea City neemt de Zweedse keeper over van SC Heerenveen.

Heerenveen raakt Nordfeldt kwijt aan Swansea City

Nordfeldt is een contract voor drie seizoenen overeengekomen met Swansea, waar hij met Lukasz Fabianski moet gaan concurreren om een plek in de basiself. Heerenveen bereikte eerder deze maand al een akkoord met Swansea, waardoor het alleen nog wachten was op groen licht van Nordfeldt voor de overgang naar de nummer acht van de Premier League.

Bij Swansea komt Nordfeldt met Dwight Tiendalli, Marvin Emnes en Kenji Gorré drie Nederlanders tegen. Hij is na Franck Tabanou (Toulouse) en André Ayew (Olympique Marseille) al de derde zomeraanwinst van Swansea.

De 26-jarige Nordfeldt is de tweede sterkhouder die vertrekt bij Heerenveen, dat Mark Uth al verkocht aan 1899 Hoffenheim. Nordfeldt speelde drieënhalf jaar voor de Friese club, die hem in de winter van 2012 overnam van het Zweedse Brommapojkarna.

Door het vertrek van Nordfeldt heeft Heerenveen met Viktor Noring (24) nog maar een keeper met enige ervaring over. Marten de Fockert (20) en Wieger Sietsma (20) zijn de andere mogelijkheden die trainer Dwight Lodeweges tot zijn beschikking heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.