Heerenveen ook in De Kuip te sterk voor Feyenoord

Ook de laatste kans het seizoen nog wat glans te geven is voor Feyenoord verloren gegaan. SC Heerenveen heeft de bekerhouder hardhandig uit de strijd om de KNVB-beker geknikkerd (0-3).

Heerenveen ook in De Kuip te sterk voor Feyenoord

SC Heerenveen had vrijdag in Friesland Feyenoord al een slechte herstart van de reguliere competitie gegeven. Vier dagen later was het in Rotterdam niet veel anders. De formatie van trainer Trond Sollied profiteerde van de defensieve kwetsbaarheid en plaatste zich dankzij een voor Feyenoord pijnlijke 3-0 zege voor de kwartfinales.

De score mocht dan geflatteerd zijn, de nederlaag was terecht. Feyenoord kon inzet en aanvalslust niet worden ontzegd. Maar de Rotterdamse pogingen ontbeerden het venijn en de juiste richting. SC Heerenveen-keeper Brian Vandenbussche werd nimmer echt op de proef gesteld. Georginio Wijnaldum had namens Feyenoord de meeste kansen.

Maar het was vooral de defensieve onzekerheid die Feyenoord de kop kostte. Na ruim een half uur kon Viktor Elm alleen op keeper Henk Timmer afgaan, en koeltjes binnenschieten (0-1), nadat centrale verdediger Theo Lucius onnodig en te laat had gestapt.

Ruim een kwartier voor tijd deelde Elm de genadeklap uit. De Zweedse spits troefde zijn directe opponent Lucius gemakkelijk af, zoals ook aangever Roy Beerens van de Feyenoord-defensie te veel ruimte en tijd had gekregen. Acht minuten voor het einde gaf de aan buitenspel ontsnapte Beerens de Friese zege meer cachet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen