Heerenveen negeert Friese sentimenten en gaat voor Rusnák

Reacties

In navolging van FC Groningen heeft ook SC Heerenveen serieuze belangstelling voor Albert Rusnák, de twintigjarige spelmaker van SC Cambuur. De belangstelling is gevoelig vanwege de verhoudingen tussen de twee clubs.

Heerenveen negeert Friese sentimenten en gaat voor Rusnák

De Slowaakse huurling van Manchester City beschikt in Engeland over een aflopend contract, waardoor de Engelse topclub alleen geld kan verdienen aan hem bij een winterse verkoop. Afgelopen weekend ontstond er ophef rond de middenvelder. Hoewel hij zelf ontkende, verklapte Cambuur-coach Henk de Jong dat Rusnák naar Groningen zou gaan verkassen.

Waar bij Groningen die overgang nog steeds ontkend wordt, zou Heerenveen een dergelijke gang van zaken helemaal willen uitsluiten. De Friezen hebben Rusnák hoog op het verlanglijstje staan.

Bij Heerenveen, dat met een negende plek twee plaatsen lager staat dan Cambuur met twee punten minder, is Dwight Lodeweges de trainer. Hij merkte vorig seizoen goed hoe de verhoudingen liggen tussen de twee Friese clubs. Toen hij tijdens het seizoen als Cambuur-coach bekendmaakte naar de rivaal over te stappen, bestormden fans het stadion en besloot Lodeweges op te stappen.

Overigens sluimert er ook al buitenlandse belangstelling voor Rusnák, die in zestien competitieduels tot vier goals kwam. Zelf gaf hij al aan in Nederland te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.