Heerenveen mogelijk zonder Larsson en Thern in De Kuip

Reacties

De inzetbaarheid van Sam Larsson en Simon Thern voor de return tegen Feyenoord in de play-offs om Europees voetbal is twijfelachtig. SC Heerenveen neemt pas zondag een beslissing over hun inzetbaarheid.

Heerenveen mogelijk zonder Larsson en Thern in De Kuip

'Sam hebben we bewust kort laten trainen en Simon moest rust hebben. Hopelijk zijn ze morgen voldoende opgeknapt en kunnen ze spelen', aldus trainer Dwight Lodeweges op de clubwebsite. De Friezen verdedigen zondagmiddag in De Kuip (aftrap 15.30 uur) een 1-0 overwinning uit de heenwedstrijd.

Lodeweges blikte tevreden terug op de nipte zege van donderdag. 'We hebben uitstekend en gedisciplineerd verdedigd. Sam en Luciano Slagveer hebben zich defensief opgeofferd voor het elftal en dan heb je de helft van de oorlog al gewonnen. In balbezit moet het beter en effectiever, met de gemiste kans van Luciano als grootste voorbeeld.'

'Ik verwacht dat Feyenoord meteen druk gaat zetten', keek Lodeweges vooruit naar de return van zondag. 'Daar bereid ik mijn ploeg in ieder geval op voor. Het kan, met de steun van de fans, spoken in De Kuip, maar donderdag hadden we het defensief op orde en als we aanvallend met meer precisie spelen, krijgen we zeker kansen.'

De winnaar van het tweeluik tussen Feyenoord en SC Heerenveen speelt tegen Vitesse of PEC Zwolle om een Europa League-ticket.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.