Heerenveen loopt pas in verlenging over De Graafschap heen

Reacties

SC Heerenveen heeft met de hakken over de sloot de tweede ronde van het bekertoernooi bereikt. Pas nadat Henk Veerman vlak voor tijd toch nog een verlenging had afgedwongen tegen De Graafschap, begon de ploeg van trainer Jurgen Streppel te swingen: 5-1.

Heerenveen loopt pas in verlenging over De Graafschap heen

Heerenveen heeft in de Eredivisie de weg omhoog ingezet met drie zeges op rij, maar had tegen de gedegradeerde Superboeren moeite om de ruime zeges op FC Twente (3-1) en Roda JC Kerkrade (3-0) een vervolg te geven. Reza Ghoochannejhad had de Friezen tegen die eerste club met twee goals nog bij de hand genomen, maar de Iraanse spits miste dinsdagavond een uitgelezen kans om zijn ploeg al vroeg op het juiste pad te zetten door een penalty te missen.

De strafschop was een welkom geschenk voor Heerenveen, dat de weg naar het doel van Filip Bednarek maar moeilijk vond. Erwin Mulder had aan de andere kant ook niet veel te doen, maar schrok wel even wakker toen Alexander Bannink de bal op de lat lobde. Elvio van Overbeek kreeg even later een enorme kopkans, maar maakte die misser in de 67ste minuut goed door De Graafschap na een moeizame aanname van dichtbij alsnog op voorsprong te schieten.

Die goal kwam niet geheel uit de lucht vallen, omdat Jeremy St. Juste met een fout Andrew Driver ook al ruim baan richting de 0-1 had gegeven en een omhaal van Piotr Parzyszek net naast ging. Toch mocht ook Heerenveen inmiddels aanspraak maken op een doelpunt. Bednarek stond echter goals van Simon Thern (kopbal) en Arber Zeneli (vrije trap) in de weg. Ook invaller Henk Veerman kreeg de bal er aanvankelijk niet in, totdat hij in de 87ste minuut na goed doorzetten alsnog het net vond.

De hoop in Friese harten was daarmee terug, al hielp Parzyszek nog een droomkans om zeep voor De Graafschap. In de verlenging was het verzet van de moegestreden ploeg van Jan Vreman gebroken. Veerman groeide uit tot held van de avond, waarna Zeneli, Younes Namli en Stijn Schaars de zege een fraaier aanzien gaven. Met name de treffer van de Zweed, een knal in de kruising, mocht er zijn. Vlak voor tijd had Veerman het feest compleet kunnen maken, maar de paal stond zijn derde in de weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.