media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Heerenveen levert topscorer en assist-koning Eredivisie

Heerenveen levert topscorer en assist-koning Eredivisie

SC Heerenveen-aanvaller Bas Dost is topscorer van de Eredivisie geworden. De aanvaller voegde zondag tijdens de 2-3 nederlaag tegen SC Heerenveen één treffer aan zijn totaal toe en eindigt zo op liefst 32 goals. Met die verzameling doelpunten is hij niet alleen topschutter, maar verbreekt hij ook een clubrecord.

Helemaal tevreden was Dost overigens niet. 'Ik sta hier toch een beetje met een klotegevoel omdat we vandaag zeker hadden kunnen winnen. Maar aan de andere kant: we hebben als nummer vijf Europees voetbal. Daar mogen we wel weer heel erg tevreden mee zijn.'

Dost maakte deze jaargang 32 doelpunten in de Eredivisie en voegde daar nog zes treffers in de strijd om de KNVB-beker aan toe. Afonso Alves kwam in het seizoen 2006/07 tot 34 competitiegoals bij de Friezen en scoorde daarnaast drie keer in het UEFA Cup-toernooi. Tot zondag deelden de twee het record dus, waarna Dost het alleenrecht kreeg door zijn treffer tegen de Rotterdammers.

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave

Dost toont zich dit seizoen opvallend productief in uitwedstrijden. Zo maakte hij liefst twintig van zijn 32 competitiedoelpunten buiten het Abe Lenstra Stadion. In de laatste 25 seizoenen van de Eredivisie maakte geen enkele speler in één jaargang zoveel goals op vreemde bodem.

Door het uiterst productieve seizoen zitten er wekelijk scouts op de tribune voor Dost. Diverse clubs hebben zich al gemeld bij de zaakwaarnemer van de aanvaller. 'Ik verwacht dat er ook drie weken duidelijkheid is', kijkt Dost vooruit. 'Ik heb al eens eerder gezegd dat Duitsland een mooi voetballand is', geeft de spits wel voer voor verdere speculaties.

Overigens heeft SC Heerenveen ook de assist-koning van dit seizoen in huis. Luciano Narsingh, die op zijn beurt weer in de belangstelling van Ajax staat, bereidde dit seizoen liefst twintig keer een goal van een teamgenoot voor. Daarmee heeft de vleugelaanvaller maar twee assists minder dan het record van Ruud Gullit, die in het seizoen 1983/84 tot 22 assists kwam.

Foto: VI Images

Laatste nieuws