Heerenveen in De Koel opnieuw te sterk voor VVV

SC Heerenveen heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi. Na de 3-0 zege afgelopen weekend waren de Friezen woensdagavond in De Koel opnieuw te sterk voor de formatie van trainer Glen De Boeck: 0-2.

Heerenveen begon het duel sterk en gooide de wedstrijd nog voor rust op slot. Luciano Narsingh opende de score na veertien minuten met een puntertje op aangeven van Jeffrey Gouweleeuw. Niet veel later bracht de uitblinkende Narsingh spits Bas Dost in stelling. De boomlange aanvaller wist wel raad met dit buitenkansje en schoot koelbloedig de 2-0 binnen.

Ook na de onderbreking was Heerenveen de bovenliggende partij en kreeg de ploeg uit Friesland enkele goede mogelijkheden op de 3-0, maar de definitieve beslissing bleef uit. Dost had zijn vizier voor leeg doel niet op scherp staan en Narsingh vond VVV-keeper Robin Udegbe, die debuteerde door de afwezigheid van Dennis Gentenaar, op zijn weg.

Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche maakte er tien minuten voor tijd echter bijna nog een wedstrijd van. De Belgische sluitpost zat er bij een hoge bal vanaf de zijkant compleet naast en zag tot zijn opluchting de kopbal van Jamie Cullen van de doellijn worden gehaald door Youssef El Akchaoui.

In het vervolg probeerde VVV met een wanhoopsoffensief nog wat te doen aan de achterstand, maar dit resulteerde niet in kansen. Door de overwinning in Venlo verzekerde de ploeg van trainer Ron Jans zich van een plaats in de volgende ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Foto: VI Images