Heerenveen hoopt na De Roon ook op Uth en Nordfeldt

Reacties

Met het verlengen van het contract van aanvoerder Marten de Roon heeft SC Heerenveen een belangrijke stap gezet voor volgend seizoen. Eerder al werd bekend dat ook trainer Dwight Lodeweges na de zomer nog in het Abe Lenstra Stadion werkt.

Heerenveen hoopt na De Roon ook op Uth en Nordfeldt

Het ziet er bovendien naar uit dat de opties in de aflopende verbintenissen van topscorer Mark Uth (23, foto) en keeper Kristoffer Nordfeldt (25) vóór 1 april worden gelicht. Uth is met dertien goals in 24 competitieduels uitermate belangrijk voor de Friezen, terwijl Nordfeldt zich dit seizoen heeft ontpopt tot een betrouwbare sluitpost.

'We zijn zeer blij dat we Marten de Roon hebben kunnen behouden', zegt technisch directeur Hans Vonk tegen VI. 'De optie die in zijn contract stond konden we niet lichten, in plaats daarvan heeft hij een nieuwe tweejarige verbintenis getekend. Marten is niet alleen heel belangrijk op het veld, hij brengt ondanks zijn 23 jaar toch al veel ervaring mee. Je mist hem pas echt als hij niet meedoet. Bovendien heeft Marten een mening en is hij een goede woordvoerder voor de spelersgroep en de club.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.