Heerenveen hoopt Bas Dost in Friesland te houden

Heerenveen wil niet zomaar aan een transfer van Bas Dost meewerken. De spits is ontevreden over zijn rol op het tweede plan en heeft inmiddels zijn zaakwaarnemers aan het werk gezet.

Heerenveen hoopt Bas Dost in Friesland te houden

Het was afgelopen zomer de grootste transactie van SC Heerenveen. Een bedrag van 3,2 miljoen maakte de club over op de bankrekening van Heracles Almelo. Daarnaast werd er ook nog wat tekengeld uitgetrokken voor de begeerde Dost.

Dost, die bij zijn overgang repte van een zeer goed contact met trainer Ron Jans, wil na een half jaar alweer verkassen vanwege een verstoorde relatie met diezelfde Jans. De 21-jarige spits is dermate gefrustreerd dat hij zijn zaakwaarnemers aan het werk heeft gezet.

'Feyenoord heeft concreet geïnformeerd om hem te huren', vertelt voorzitter Robbert Veenstra aan Voetbal International. 'Daar hebben we negatief op geantwoord. We hopen dat Bas bij ons wil blijven. Vanuit de pers begrijpen wij dat er ruime belangstelling is om hem over te nemen. Maar wij willen en hoeven hem niet kwijt. Hij is een fantastisch talent die we niet voor niks voor vijf jaar hebben vastgelegd.'

Het is wel opmerkelijk dat behalve Dost ook Youssef El Akchaoui en Daryl Janmaat intern hun onvrede lieten blijken over Jans. Veenstra: 'Het gaat hier om spelers die er niet in staan. Ik kan begrijpen dat zij teleurgesteld zijn. Dat er een probleem zou zijn met onze trainer weiger ik te accepteren.'

Volgens de preses is het gezien de financiële situatie geen noodzaak om elk miljoenenbod voor Dost te accepteren. 'Wel moeten we ons salarishuis inkrimpen.' Daarom probeert Heerenveen deze transfermaand een aantal overbodige spelers kwijt te raken.

Tarik Elyounoussi is inmiddels verkocht aan het Noorse Fredrikstad en de club hoopt Geert Arend Roorda te verhuren aan Esbjerg. De Deense clubleiding is zeer enthousiast over de middenvelder, die twee dagen meetrainde. Roorda dient zelf nog wel de knoop door te hakken.

Veenstra: 'Wat betreft Michal Papadopoulos zijn we met een aantal partijen in gesprek. Zijn zaakwaarnemer is bezig. Verder staan ook Milan Kopic en Igor Djuric op ons lijstje om te verkopen. Voor hen is wat lichte belangstelling.' (Tom Knipping) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's