'Heerenveen heeft ons laten zien wat de Eredivisie inhoudt'

Reacties

De Graafschap maakte dinsdag op bezoek bij SC Heerenveen (3-1) direct kennis met de keiharde wetten van het voetballen in de Eredivisie, zo constateerde aanvoerder Robin Pröpper.

'Heerenveen heeft ons laten zien wat de Eredivisie inhoudt'

Aan de 1-0 van Simon Thern ging een persoonlijke fout in de Doetinchemse defensie vooraf. Pröpper (rechts op de foto) sprak tegenover FOX Sports na afloop over een dure les. 'In de Jupiler League word je niet snel afgestraft, maar nu is het bij de eerste persoonlijke fout meteen een goal. Heerenveen heeft ons laten zien wat de Eredivisie inhoudt.' Even na die 1-0 was Pröpper zelf de gebeten hond.

Bij de 2-0 liet de verdediger zich namelijk foppen door spits Mitchell Te Vrede, waarbij de ex-Feyenoorder een overtreding leek te maken. 'Ik weet het niet, ik mag hem sowieso niet voor me laten komen. Ik weet dat hij naar de eerste paal komt, dus het was eigenlijk gewoon een fout van mij', was Pröpper eerlijk.

Uiteindellijk redde spits Vincent Vermeij, die op de bank begon, de eer met zijn 3-1. 'Het kan slechter, het was een goede invalbeurt', sprak hij. Ook hij had de berichten gehoord dat De Graafschap door velen als degradatiekandidaat nummer één wordt gezien. 'Je krijgt dat wel mee, ja. Dat is niet gek als je zesde wordt in de Jupiler League maar dan alsnog promoveert. Maar wat moet je ermee? Eigenlijk niks. Wij moeten nu maar het tegendeel bewijzen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.