Heerenveen heeft geen kind aan Willem II

Met prachtig combinatievoetbal heeft SC Heerenveen een bijzonder zwak Willem II een pak slaag gegeven in het Abe Lenstra Stadion (5-0). Aankoop Afonso Alves scoorde twee keer.

Binnen een kwartier was de wedstrijd al gespeeld. Na twee minuten veroverde Danijel Pranjic de bal en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnen geschoten door Gianni Zuiverloon. Tien minuten later was het 2-0. Ook aan die goal ging simpel balverlies van Willem II vooraf. Alves profiteerde dankbaar van de ruimte die hij vervolgens kreeg.

De doelpunten waren tekenend voor het spel van de gasten uit Tilburg. Het verdedigen was op zijn zachtst gezegd knullig te noemen en aanvallend maakte de ploeg helemaal niets klaar. Iwan Redan illustreerde dat het best door een strafschop te missen. Het stond toen overigens wel al 4-0.

Lasse Nilsson had na balverlies van Ibrahim Kargo voor 3-0 gezorgd. Alves zette de 4-0 ruststand op het scorebord.

De wissels die trainer Dennis van Wijk in de pauze pleegde, hadden nauwelijks effect op het spel van Willem II. De Canadees Rob Friend zorgde vlak na de hervatting voor 5-0 en een monsterscore leek in de maak. De Friezen lieten de teugels echter vieren en speelden plichtmatig de wedstrijd uit.

Na de moeizame zege in de eerste wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2) en de nu overtuigende winst tegen Willem II heeft Heerenveen een uistekende start van het seizoen. Willem II moet oppassen dat het niet net als vorig seizoen, toen het zich via de nacompetitie veilig diende te spelen, in een negatieve spiraal belandt na de oorwassing in Friesland.