Heerenveen haalt Veerman als vervanger Dalgaard

Reacties

SC Heerenveen heeft de komst van Henk Veerman (23) bevestigd. De boomlange spits van FC Volendam tekent voor tweeënhalf jaar in Friesland en is de vervanger van Thomas Dalgaard.

Heerenveen haalt Veerman als vervanger Dalgaard

Hiermee krijgt de carrière van Veerman in korte tijd weer een verrassende wending. Afgelopen voorjaar zat hij nog op een dood spoor in Volendam en leek hij op weg naar de amateurs van FC Lienden (lees hier meer over die situatie). Maar door zijn trefzekerheid als supersub kreeg hij in het vissersdorp toch nog een kans van trainer Hans de Koning.

Mede door het vertrek van Robert Mühren werd Veerman dit seizoen plots basisspeler. En dankzij zestien doelpunten krijgt de bliksemcarrière van de Volendammer, tot voor kort nog dagelijks als schilder op de steiger, nu een vervolg in de Eredivisie.

Dalgaard
Met het aantrekken van Veerman anticipeert Heerenveen op het vertrek van Thomas Dalgaard, die aan het Deense Odense BK wordt verhuurd. De spits heeft nog een contract tot medio 2017 in Heerenveen.

Dalgaard werd afgelopen zomer nog voor 750.000 euro overgenomen van Viborg, maar kon zijn belofte nooit waarmaken. Hij kwam bij SC Heerenveen niet verder dan tien invalbeurten in de Eredivisie en scoorde daarin niet. Bovendien liep hij vrijdagavond tegen FC Dordrecht een gebroken rib op. Onduidelijk is nog hoe lang hij uit de roulatie is.

Eerder op de dag legde Heerenveen ook Robert van Koesveld al vast. Hij kwam over van Jong Ajax omdat het contract van Jukka Raitala ontbonden zal worden. Ook Van Koesveld tekende tot medio 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.