Heerenveen haalt uit tegen Emmen, VVV verslaat PEC Zwolle

SC Heerenveen heeft mede dankzij twee goals van Reza Ghoochannejhad (foto) in een vriendschappelijke wedstrijd eenvoudig afgerekend met FC Emmen. Eredivisionist PEC Zwolle ging onderuit tegen VVV-Venlo.

SC Heerenveen - FC Emmen 5-1
FC Emmen had vrijdagavond in Sexbierum in de eerste zestig minuten bijzonder weinig in te brengen tegen SC Heerenveen, dat al snel afstand nam van de club uit de Jupiler League. Al in de zevende minuut opende aanwinst Ghoochannejhad koppend de score op aangeven van Sam Larsson. Het was de Iraanse nieuwkomer die de marge vervolgens verdubbelde door wederom met zijn hoofd te scoren.

Dankzij goals van Pelle van Amersfoort, Larsson en Luciano Slagveer stevende de Eredivionist vervolgens af op een monsterscore. Na het doorvoeren van tien wissels stokte de productie echter. Sander Rozema deed in de slotfase nog wat terug namens Emmen door voor de eretreffer te zorgen.

FC Oss is op 14 juli de volgende oefenpartner voor Heerenveen, dat komende week op trainingskamp gaat op Terschelling.

PEC Zwolle - VVV-Venlo 1-2
De van Feyenoord overgekomen Anass Achahbar liet zich in de eerste oefenwedstrijd van PEC Zwolle tegen een regioselectie al zien met een goal en pikte in de vriendschappelijke wedstrijd tegen VVV-Venlo ook een doelpunt mee. De 22-jarige aanvaller zorgde in de achttiende minuut voor de 0-1.

De Limburgers kwamen vlak voor rust via Nils Röseler met een antwoord. De Duitser tikte van dichtbij binnen uit een corner. Met nog twintig minuten te spelen zorgde Tim Receveur vervolgens voor het verschil door de 1-2 binnen te schieten.

Een duel met AA Gent vormt op 15 juli de volgende test voor PEC Zwolle.