'Heerenveen en Twente in strijd om Amerikaan Kljestan'

SC Heerenveen en FC Twente mengen zich in de strijd om Sacha Kljestan, melden media in Schotland en de Verenigde Staten. De Amerikaanse international staat ook op het lijstje bij enkele gerenommeerde Europese clubs.

'Heerenveen en Twente in strijd om Amerikaan Kljestan'

Naast de twee Eredivisionisten zouden ook Celtic, AS Monaco, Olympiakos Piraeus, Schalke 04, VfL Wolfsburg en Zenit Sint-Petersburg zeer geïnteresseerd zijn in Kljestan, die twaalf interlands op zijn naam heeft staan.

Kljestan staat nog onder contract bij Chivas USA. Bij de club uit Los Angeles is de aanvallende middenvelder al drie jaar een vaste waarde, hij is er aanvoerder. Afgelopen seizoen speelde hij 22 competitieduels, maakte hij vijf goals, leverde hij zeven assists én verdiende hij een uitverkiezing in het MLS-Elftal van het Jaar.

Tijdens de Olympische Spelen van Peking was Kljestan ook van de partij. Hij speelde alle drie groepsduels van de Amerikanen en scoorde twee keer. Tijdens het 2-2 gelijkspel met Jong Oranje tekende hij voor de 1-1. En tegen Nigeria benutte hij een strafschop, al leidde dat niet tot een zege: de Amerikanen verloren met 2-1 en sneuvelden in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen