Heerenveen en Sparta scorend naar punt

SC Heerenveen moet nog steeds wachten op de eerste zege. De Friezen strandden thuis op Sparta Rotterdam, dat twee keer een voorsprong nam, maar die niet wist vast te houden (3-3).

Heerenveen had aanvankelijk de kaarten in handen. Doelman Cor Varkevisser greep slecht in en Gerald Sibon kon de bal eenvoudig in het lege doel koppen: 1-0. Vlak voor rust kwam Sparta langszij via een gelukkig verlengde bal van Yuri Rose.

Tussen de 56ste en zestigste minuut volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. Sjaak Polak opende de dolle fase met een rake strafschop na een duikeling van Arne Slot tegen Brian Vandenbussche aan.

Danijel Pranjic maakte binnen twee minuten gelijk. Zijn voorzet dwarrelde naar de verre hoek en opnieuw liet Varkevisser zich compleet verrassen. Slot zorgde met een geplaatst schot voor de nieuwe Rotterdamse voorsprong. Ook aan die goal ging verdedigend geklungel vooraf.

De eerste overwinning van Sparta in Heerenveen ooit, kwam er echter niet. Drie minuten voor tijd scoorde invaller Darryl Roberts koppend uit een hoekschop van Pranjic ongelukkig in eigen doel.

Heerenveen en Sparta hebben na drie speelronden beide twee punten en vertoeven in de onderste regionen van de Eredivisie. Sparta kan bogen op een beter doelsaldo.