Heerenveen dreigt Alves vier duels te verliezen

Afonso Alves moet flink boeten voor de klappen die hij uitdeelde aan Remco van der Schaaf. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil de spits van SC Heerenveen schorsen voor vijf competitieduels waarvan één voorwaardelijk.

Heerenveen dreigt Alves vier duels te verliezen

Alves haalde in het uitduel met Vitesse uit naar Van der Schaaf. De aanvoerder van de Arnhemse club had gepoogd de Braziliaanse goalgetter vast te pakken, maar de spits reageerde door zowel met zijn linker- als met zijn rechterhand uit te halen. Scheidsrechter Kevin Blom trok direct rood op aanraden van zijn assistent-scheidsrechter.

Ook Kevin Vandenbergh en Cees Toet ontvingen een schikking. De aanvaller van FC Utrecht kreeg zaterdag rood in het uitduel met Willem II en kreeg een voorstel voor een schorsing van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. De namens Sparta Rotterdam debuterende Toet moest van het veld tijdens de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De aanklager wil de Spartaan voor drie duels langs de kant, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

Toet heeft vooralsnog als enige het schikkingsvoorstel geaccepteerd. Vandenbergh en Alves hebben tot maandagmiddag 16.30 uur de tijd te reageren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen