Heerenveen denkt aan Nijkamp door aanstaand vertrek Vonk

Reacties

Gerard Nijkamp is de grootste kandidaat bij SC Heerenveen om technisch manager Hans Vonk, wiens contract waarschijnlijk niet wordt verlengd, op te volgen. Als het daadwerkelijk lukt de technisch directeur van PEC Zwolle binnen te halen, kan de club uit Friesland na een sportief dramatisch seizoen en een lange periode van grote bestuurlijke onrust een eindelijk weer vooruit kijken.

Heerenveen denkt aan Nijkamp door aanstaand vertrek Vonk

Met Luuc Eisenga als de nieuwe directeur, een nieuwe raad van commissarissen, een nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur en een nieuw commercieel en technisch manager neemt SC Heerenveen afscheid van de roerigste periode in de clubgeschiedenis en wordt er een goede basis gelegd om van de Friese club weer een stabiele subtopper te maken.

Hoewel de clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan geen moment onbenut lieten om Vonk de hemel in te prijzen en hun invloed aanwendden om de beslissing van Eisenga te beïnvloeden, lijkt het aanstaande besluit van de algemeen directeur om afscheid te nemen van Vonk het enige juiste.

Niet alleen heeft de technisch manager aantoonbaar gefaald in het samenstellen van een competitieve en SC Heerenveen-waardige selectie, hij behoorde bovendien tot de faliekant mislukte one tier board waarvan de zeven leden allemaal het veld moesten ruimen. Vonk zat er nog op interim-basis en hoopte op contractverlenging. Het personeel heeft daarnaast herhaaldelijk bij zowel Eisenga als de rvc aangegeven niet met Vonk verder te willen.

Saillant
Het nakende vertrek van Vonk is overigens op meerdere vlakken saillant. Niet alleen was de interim-technisch manager er nog niet van op de hoogte toen hij ermee werd geconfronteerd, met het afscheid van de oud-doelman wordt direct het lijntje met erevoorzitter Van der Velde een stuk dunner zo niet in zijn geheel doorgeknipt.

Het is algemeen bekend dat Van der Velde - mede verantwoordelijk voor de grootste bestuurlijke crisis in de clubhistorie en de commerciële en financiële schade die dit met zich meebracht – de touwtjes op technisch gebied behoorlijk stevig in handen had. Met een volledig nieuwe organisatie wordt de veel te grote invloed die de clubicoon had, behoorlijk ingeperkt.

Indien Eisenga in staat blijkt Nijkamp binnen te hengelen, haalt hij een ervaren technisch directeur binnen met een zeer groot netwerk. Iemand die bovendien bewezen heeft een goede opleiding te kunnen neerzetten. Dat laatste is van groot belang voor SC Heerenveen. Zolang de zaken nog niet zijn afgehandeld wil Eisenga niet reageren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.