Heerenveen definitief verlost van geflopte Dalgaard

Reacties

SC Heerenveen heeft een einde gemaakt aan de periode van Thomas Dalgaard bij de Friese club. De verbintenis tot medio 2017 is in onderling overleg ontbonden.

Heerenveen definitief verlost van geflopte Dalgaard

De Friezen lieten eerder al weten af te willen van de miskoop. De 31-jarige Dalgaard maakte vorige zomer zijn entree in de Eredivisie. De Scandinaviër werd in zijn laatste seizoen bij Viborg met 18 doelpunten topscorer van Denemarken, waarna de Eredivisionist hem voor zo'n 700.000 euro kocht. Heerenveen dacht in de aanvaller de nieuwe doelpuntenmachine te hebben gevonden na het vertrek van Alfred Finnbogason naar Real Sociedad. Niets was minder waar.

Dalgaard startte mede door de stormachtige ontwikkeling van Mark Uth geen enkele keer in de basis van trainer Dwight Lodeweges en kwam tot tien invalbeurten in de competitie. De Deen verlaat Heerenveen nu zonder een enkel doelpunt achter zijn naam. Sinds januari was de spits op huurbasis actief bij Odense BK, waarvoor hij wel een keer scoorde. Maar ook die club wilde niet met hem verder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.