Heerenveen dankzij Larsson weer op koers voor play-offs

Reacties

Een onmachtig Willem II heeft in de strijd om een ticket voor de play-offs een pas op de plaats moeten maken. SC Heerenveen heeft daarentegen zichzelf wat lucht verschaft (1-0).

Heerenveen dankzij Larsson weer op koers voor play-offs

Door een reeks van beroerde resultaten was de ogenschijnlijk solide Friese basis voor een ticket voor de play-offs voor een groot deel weggeslagen. SC Heerenveen dreigde met een oogst van drie punten uit de laatste zes duels de aanspraak op het toetje door de vingers te laten glippen. Willem II was een van de kapers op de kust geworden.

Maar uitgerekend tegen de Tilburgse concurrent, en de oude club van trainer Jurgen Streppel, herpakte SC Heerenveen zich. Met name in de eerste helft zette de Friese formatie de toon en liet zien op zijn plaats te zijn in de play-offs. Willem II mocht van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot één Friese treffer.

Sam Larsson brak zes minuten voor rust de ban namens SC Heerenveen. De Zweedse aanvaller was attent na een fout van Dries Wuytens rond de middenlijn en bleef ook koel voor Willem II-doelman Kostas Lamprou; 1-0.

Hoewel de defensie in 2017 de achilleshiel was van Heerenveen, kwam Willem II lange tijd niet eens in de gelegenheid die zwakke plek te raken. In het Abe Lenstra Stadion werd duidelijk waarom De Tricolores met 28 treffers een van de minst productieve ploegen van de Eredivisie zijn. Pas in de 67ste minuut zag doelman Erwin Mulder voor het eerst een Willem II-speler gevaarlijk voor hem opduiken. Invaller Fran Sol schoot echter naast.

De poging van de Spanjaard markeerde het begin van een voorzichtig offensief van Willem II. De Tilburgers mochten door de minimale achterstand nog hoop koesteren, ook omdat Arber Zeneli en Larsson verzuimden de genadeklap uit te delen. Maar het offensief ontbeerde kracht en overtuiging voor een positief resultaat.

Door de overwinning heeft SC Heerenveen in ieder geval de aanval afgeslagen van Willem II, dat nog wel als nummer negen in de race blijft voor een ticket voor de play-offs. De Friese formatie, waar Martin Ødegaard geblesseerd uitviel, heeft een veilige marge van zeven punten.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.