Heerenveen contracteert twee jonge keepers

Diederik Bangma en Harm Zeinstra hebben een nieuw contract getekend met SC Heerenveen. Beide negentienjarige keepers hopen komend seizoen uit te groeien tot derde doelman.

Heerenveen contracteert twee jonge keepers

Bangma tekende een contract voor twee jaar. Het is het eerste contract van de doelman die afgelopen seizoen onder de lat stond bij de A-junioren van Heerenveen. Bangma wil uitgroeien tot keeper van Jong Heerenveen en hoopt dat trainer Trond Sollied hem af en toe bij de selectie van de hoofdmacht haalt.

Zeinstra was afgelopen seizoen de doelman van het beloftenteam en maakte al enkele keren deel uit van de wedstrijdselectie. Ook mocht hij mee naar het trainingskamp in Turkije. Zeinstra verlengde zijn aflopende contract met Heerenveen tot medio 2010.

Heerenveen maakte vrijdag bekend dat Hans Vonk vertrekt bij de club. De Friese club wilde de 39-jarige doelman aanvankelijk pas laten gaan als er een nieuwe keeper was aangetrokken, maar gunt Vonk de transfer. Kenny Steppe en Brian Vandenbussche zijn de twee overgebleven doelmannen in de selectie van Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen