Heerenveen blijft achter Roda aan lopen

Coach Gertjan Verbeek had aangekondigd ervoor te willen zorgen dat SC Heerenveen dit seizoen attractieve duels gaat spelen. Dat lukte zaterdagavond in het Abe Lenstra Stadion tegen Roda JC. Maar de bezoekers kaapten wel de drie punten weg: 4-3.

Dat Roda ging winnen, paste in de lijn van het duel. Want het elftal van Wiljan Vloet koesterde bijna de gehele wedstrijd een voorsprong, terwijl de Friezen constant in de achtervolging waren.

Voor het neutrale publiek was het een heerlijke avond, want beide ploegen zochten de aanval en beide elftallen scoorden er ook lustig op los. Het feest begon in de zesde minuut. Ger Senden stoomde op rechts op en verzond een voorzet die door Cristiano prachtig over Boy Waterman in het doel kopte.

Het was de eerste voorsrong voor Roda, dat in totaal vier keer zou voorkomen. Heerenveen maakte slechts drie keer gelijk. Zo poetste Klaas Jan Huntelaar de 0-1 weg met een heel fraaie omhaal. Maar drie minuten na de 1-1 soleerde Arouna Koné alweer naar de 2-1.

Bijna drie kwartier moest Heerenveen wachten op de gelijkmaker van Pettar Hansson, maar slechts vijf minuten na die 2-2 zorgde Edrissa Sonko alweer voor de 3-2. En nadat Yuri Rose in de 86ste minuut de 3-3 binnen had gekopt uit een hoekschop van Ugür Yildirim, was het dan ook wachten op de volgende Limburgse voorsprong.

Die 4-3 viel in de laatste minuut. Niemand van Heerenveen greep in bij een vrije trap van Kevin Van Dessel, waarna de bal voor de voeten plofte van Roel Brouwers (foto), die de 4-3 binnen schoot.