Heerenveen bezorgd over blessure Van Anholt

Reacties

Het is onduidelijk of Pele van Anholt op tijd fit is voor de start van het seizoen. De verdediger van SC Heerenveen heeft een hamstringblessure opgelopen.

Heerenveen bezorgd over blessure Van Anholt

Van Anholt liep die blessure zaterdag op in het oefenduel met Baniyas. Het wordt pas later duidelijk of de vleugelverdediger in staat is te spelen op 7 augustus, als De Graafschap op bezoek komt in Friesland. Dat duel is de openingswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen.

'Het is gelukkig geen scheuring', aldus arts Stephan Jacolino op de site van Heerenveen. 'Het herstel vergt ten minste tien dagen. Het wordt spannend of hij de start van de competitie haalt. We nemen geen risico, bij twijfel wachten we liever een week langer met zijn rentree.'

Van Anholt werd tegen Baniyas vervangen door Willem Huizing, die eerder in de week een nieuw, eenjarig contract had getekend. De uit Harkema afkomstige Huizing (20) doorliep in Heerenveen de jeugdopleiding. 'Hij heeft deze nieuwe kans afgedwongen op basis van zijn inzet', aldus technisch directeur Hans Vonk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.