Hazard Speler van het Jaar, Kane Talent van het Jaar

Reacties

Eden Hazard en Harry Kane zijn in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse verkiezingen van de Engelse spelersvakbond (PFA). Hazard werd verkozen tot Speler van het Jaar, Kane tot Talent van het Jaar.

Hazard Speler van het Jaar, Kane Talent van het Jaar

Hazard heeft met dertien goals en acht assists een belangrijk aandeel in de koppositie van Chelsea, dat de landstitel nauwelijks meer kan ontgaan. De 24-jarige Belg is bezig aan het beste seizoen van zijn carrière en troefde daarmee zijn ploeggenoot Diego Costa af, die eveneens genomineerd was.

Ook Philippe Coutinho (Liverpool), David de Gea (Manchester United), Alexis Sánchez (Arsenal) en Kane (Tottenham Hotspur) hoorden tot het selecte gezelschap die een nominatie ontvingen. De 21-jarige spits van Spurs, goed voor dertig officiële treffers, viel wél in de prijzen als Young Player of The Year.

De beste
Hazard bleef zelf bescheiden nadat hij de prijs kreeg uitgereikt. 'Ik weet niet of ik het verdien om te winnen, maar dit is goed voor me. De spelers weten alles over voetbal, dan is het mooi als je door hen wordt gekozen. Want ik had altijd in mijn hoofd dat ik op een dag de beste wil zijn.'

Hazard is de eerste Belg in de geschiedenis van de trofee, voor het eerst uitgereikt in 1974, die wint. Luis Suarez ging hem vorig seizoen als speler van Liverpool voor. Robin van Persie werd in 2012, toen nog captain van Arsenal, door zijn collega's uitgeroepen tot de beste van Engeland.

Zondag was Hazard net als Kane ook al opgenomen in het PFA Team of the Year. Van Chelsea werden ook Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Nemanja Matic en Diego Costa opgenomen in het PFA-elftal. De Gea, Ryan Bertrand (Southampton), Sánchez en Coutinho completen het elftal van het jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.