Hazard bezorgt Chelsea titel door herstellen misser

Chelsea is na vijf jaar zonder kampioenschap weer de beste van Engeland. In het thuisduel met Crystal Palace werd de titel veiliggesteld: 1-0.

De beslissing in de Londense derby viel vlak voor rust, toen Chelsea even liet zien dat het over klassespelers beschikt. Met een schitterende hakbal speelde Willian smaakmaker Eden Hazard vrij. De Belgische vleugelaanvaller werd vervolgens gehaakt door James McArthur en verdiende zo een strafschop. Hazard (foto) ging zelf achter de bal staan, maar zijn zwakke inzet werd gekeerd door Julián Speroni. Uit de rebound kopte hij alsnog de openingstreffer binnen: 1-0.

Manager José Mourinho was niet van plan die voorsprong nog uit handen te geven en dus bracht hij in de tweede helft verdedigende middenvelder John Obi Mikel voor buitenspeler Juan Cuadrado. Routinier Didier Drogba kreeg in de slotfase nog de kans om het optreden van Chelsea te bekronen met een extra treffer, maar hij schoot naast. Toch kwam de zege van de thuisploeg niet in gevaar.

Door de overwinning is Chelsea niet meer te achterhalen door de achtervolgers en dus kon het vijfde kampioenschap in de clubhistorie gevierd worden. The Blues danken hun succes aan een fenomenale eindsprint. Sinds de pijnlijke nederlaag op Nieuwjaarsdag tegen Tottenham Hotspur (5-3) werd er in de Premier League niet meer verloren (W11, G4).